Hlavní obsah

Šafářová byla dva míčky od senzace. Po maratónské bitvě ale opět jásala Šarapovová

Stuttgart

Další vyrovnané drama, ale opět se špatným koncem pro Lucii Šafářovovou, která v úterý prohrála třetí třísetovou bitvu v řadě proti Rusce Marii Šarapovové. Tří a půl hodinová řež, která je zatím třetím nejdelším zápasem na okruhu WTA v sezóně, skončila tím vůbec nejtěsnějším možným rozdílem, tedy 7:6, 6:7 a 7:6. Někdejší tenisová jednička Šarapovová byla dva míčky od porážky, ale nakonec si mohla zhluboka oddechnout.

Foto: Facebook

Maria Šarapovová pózuje ve Stuttgartu s vozem Porsche 911 Carrera. Obhájí letos triumf?

Článek

Dlouhonohá blonďatá Ruska pózující na kapotě luxusního porsche, coby hlavní ceny pro vítězku turnaje ve Stuttgartu, to už je takřka tradiční obrázek, který česká tenistka letos málem pokazila už v prvním kole.

Rodačka ze Sibiře, která je mimochodem i reklamní tváří Porsche, bojuje nejen o obhajobu titulu na turnaji, který vyhrála v předchozích dvou letech, ale také o setrvání v elitní desítce žebříčku, kde se drží už úctyhodných 160 týdnů za sebou. Pokud ale nechce z Top 10 vypadnout, musí se na turnaji ve Stuttgartu probít alespoň do semifinále.

Rozdíl byl v servisu

Naděje na něj ale pro ni mohla zhasnout velice brzy. Šafářové se totiž povedl ve třetí sadě senzační obrat, který ale bohužel nedotáhla až do konce. Přitom chybělo opravdu málo. Brněnská rodačka otočila sadu z 1:5 na 6:5 a 30:0 ve svůj prospěch. Jenže obletovaná Ruska třísetové maratóny zvládá a třetí sadu nakonec vyhrála v tiebreaku.

„Lucie je podle mě opravdu výjimečná hráčka. Už v minulosti mi nadělala spousty problémů a už před títmo zápasem jsem tak věděla, že ani tohle nebude nic jednoduchého," připomněla aktuálně devátá hráčka světa, která poslední dva zápasy se Šafářovou vyhrála po třísetových duelech. Loni ve Stuttagrtu 6:4, 6:7 (7), 6:3 a letos v Miami 6:4 6:7 (9), 6:2.

Pohled do statistik ukazuje, že rozdíl mezi oběma hráčkami byl především v servisu a returnu druhého podání. Zatímco Šarapovová odehrála zápas s devíti esy a třemi dvojchybami, Šafářová dala čtyři esa a osm dvojchyb. Ruska navíc vyhrála 57 procent výměn po druhém podání české hráčky, zatímco Šafářová vyhrála jen 46 procent míčů po druhém servisu Šafářové.

„Mohla jsem returnovat ještě lépe. Ale myslím si, že tohle byl nejlépe odservírovaný zápas, který proti mě Lucie hrála. Extrémně přesně trefovala lajny, neustále měnila směr a bylo velmi těžké ji brejknout," chválila Ruska soupeřku.

„Jsem opravdu šťastná, že jsem nakonec dokázala ten zápas vyhrát, byla jsem jen dva body od porážky," oddechla si Šarapovová. Ta se ve druhém kole utká s krajankou Pavljučenkovovou.

Vyhraje Maria Šarapovová turnaj ve Stuttgartu i letos?
Ano
23,2 %
Ne
76,8 %
Celkem hlasovalo 2769 čtenářů.

Reklama

Související témata: