Hlavní obsah

Štěpánek pod Jágrovým dohledem první kolo v Paříži vyhrál

PAŘÍŽ

Tenista Radek Štěpánek mohl být se svým výkonem v prvním zápase na Roland Garros spokojen. Šestnáctý nasazený hráč splnil roli favorita a v Paříži v pondělí porazil Thajce Paradorna Srichaphana 3:6, 6:3, 6:1 a 6:1. Po úspěšném vstupu do turnaje mu tleskal i hokejový mistr světa Jaromír Jágr, který přijel svého kamaráda na druhý grandslam sezóny povzbudit.

Článek

Prohraný první set šestadvacetiletý Štěpánek přičetl tomu, že byl z počátku trochu nervózní. Thajský soupeř hrál velmi dobře, nedělal skoro žádné chyby a výborně servíroval. "Od druhého setu to ale bylo na jednu bránu," řekl Štěpánek.

První kolo český hráč označil za těžký zápas, protože po turnaji v Hamburku jen odpočíval a trénoval, takže pro něho bylo složitější dostat se do zápasového rytmu. "Po vyhraném druhém setu to ze mě spadlo a zápas jsem kontroloval až do konce," uvedl Štěpánek, jemuž v tréninku pomáhá Petr Korda.

Z hlediště ho povzbuzoval i hokejista Jaromír Jágr, který do Paříže dorazil v neděli večer. "Jsem rád, že Jarda přijel. Mít takového člověka v hledišti určitě potěší a povzbudí," řekl Štěpánek. Tenis prý spolu nehráli, ale Jágrův servis hodnotí jako "hroznou ránu". V každém případě jde prý Jágrovi tenis lépe než jemu hokej, protože na bruslích stál snad třikrát v životě.

Příštím Štěpánkovým soupeřem bude domácí hráč Florent Serra, který dostal od pořadatelů divokou kartu. "Budu každopádně hrát svůj tenis, který mi zatím letos přináší úspěchy. Budu se snažit postoupit do třetího kola," prohlásil Štěpánek, který se v Paříži při předchozích dvou startech přes druhé kolo nedostal.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori