Hlavní obsah

Obhájkyně titulu Myskinová vypadla na Roland Garros v prvním kole

PAŘÍŽ

Ruská tenistka Anastasia Myskinová se stala první obhájkyní titulu na grandslamovém Roland Garros, která vypadla v následujícím ročníku turnaje v prvním kole. Pátou nasazenou hráčku v pondělí na pařížské antuce vyřadila Španělka Marie Sanchezová-Lorenzová.

Článek

Myskinová zvažovala kvůli zdravotním problémům svoji účast na French Open, ale nakonec do Paříže přijela. Podle trenéra Jense Gerlacha bylo její bolavé rameno v pořádku. Před turnajem navíc Ruska prohlásila, že má starost o nemocnou matku a obhajoba titulu je pro ni momentálně druhořadá.

"Jsou to pro mne těžké časy," řekla Myskinová se slzami v očích na tiskové konferenci po utkání. "Vypadá to, že v poslední době nedá příliš práce mě porazit, že?" dodala.

Vyřazení třiadvacetileté hráčky, která se před rokem stala první ruskou vítězkou turnaje Grand Slamu, jde v duchu s její letošní nepodařenou sezónou. Nejdále se dostala v únoru do semifinále v Antverpách, ale nyní už popáté v tomto roce nepřešla přes první kolo.

"Nemám už žádné sebevědomí. Odehraju míček a ten prostě jde mimo kurt. Nemám pro to žádné vysvětlení, opravdu ne," řekla zklamaná šampionka. "Když teď na mne letí míček, vůbec nevím, co mám dělat," popsala svou krizi.

Se soupeřkou, která je v žebříčku o více než sto míst níže, prohrála Myskinová po hodině a tři čtvrtě, když při třetím mečbolu zahrála forhend do sítě. Na rozloučenou si Ruska dokonce odnesla "kanára", přestože prý se soustředěním neměla žádné problémy. "Uvědomovala jsem si naprosto jasně, že prohraju," konstatovala se smutným úsměvem.

Od roku 1925, kdy byl turnaj v Roland Garros otevřen mezinárodní účasti, neprošli do druhého kola jen dva obhájci titulu. Maďar Jozsef Asboth v roce 1948 i Španěl Manuel Santana v roce 1965 ale ke svým zápasům vůbec nenastoupili. V ženské dvouhře ztroskotaly v prvním kole na grandslamovém turnaji pouze Steffi Grafová v roce 1994 ve Wimbledonu a Jennifer Capriatiová před dvěma lety na Australian Open.

Reklama