Hlavní obsah

Novákovi pomohly k vítězství nad Němcem Phauem zkušenosti

PRAHA

Svému hernímu stylu a větším zkušenostem přičítal tenista Jiří Novák pondělní vítězství v prvním kole French Open nad Němcem Björnem Phauem, kterého porazil po setech 4:6, 6:2, 6:3, 6:1.

Článek

"Trochu jsem si zkomplikoval první set, ale nevzdal jsem se. Otočil jsem to a pak už jsem diktoval tempo utkání já a zaslouženě jsem vyhrál zbývající sety. Rozhodlo herní pojetí, zkušenosti, vše, co k tenisu patří. Hrál jsem daleko agresivněji, daleko víc balonů jsem zabil, byl jsem prostě lepší," řekl Novák, jehož maximem v Paříži je předloňská účast ve čtvrtém kole.

Jeho úvodní soupeř při jediném předchozím startu na Roland Garros v roce 2000 prohrál hned v prvním kole a na grandslamech jen dvakrát vyhrál zahajovací duel. "Podle výsledku to vypadá na lehké utkání, ale tak lehké to nebylo," tvrdil Novák po výhře nad stým hráčem světového žebříčku.

Ve druhém kole se šestadvacátý nasazený hráč střetne se Španělem Felixem Mantillou, který vyřadil dalšího českého tenistu Tomáše Zíba 3:0 na sety. "Nepřijel jsem uhrát jedno kolo. Samozřejmě se může stát, že ve druhém prohraju, ale udělám vše pro to, abych postoupil dál," řekl Novák.

Reklama