Hlavní obsah

Svoji rekordní grandslamovou účast Agassi obrečel

PAŘÍŽ

V slzách skončil Andre Agassi svůj rekordní grandslamový turnaj v kariéře. Americký tenista nastoupil ke svému osmapadesátému turnaji Grand Slamu v kariéře, ale s antukou na Roland Garros se rozloučil hned v prvním kole, když si natáhl sval a prohrál s Finem Jarkkem Nieminenem.

Článek

Bývalá světová jednička a vítěz Roland Garros z roku 1999 prohrál v Paříži v prvním kole podruhé za sebou a znovu s hráčem z kvalifikace. Zatímco loni Agassiho vyřadil Francouz Jerome Haehnel, tentokrát prohrál smolně s Nieminenem 2:3 na sety.

Šestý nasazený Agassi si po vyhraném tie-breaku třetího setu natáhl zádový sval a ve zbývajícím průběhu utkání se nemohl pohybovat. V dalších dvou sadách uhrál za osmatřicet minut jedinou hru.

"Po třetím setu už jsme si málem podali ruce," řekl po zápase Agassi a naznačil, že po zranění uvažoval o odstoupení. "Bolel mě pohyb, bolelo mě to při stání i při sezení. Zhoršovalo se to každou minutou," popisoval slavný Američan své obtíže.

Agassi, v pětatřiceti nejstarší hráč turnaje, nastoupil ke svému 58. turnaji Grand Slamu, čímž se stal rekordmanem. O jeden turnaj tak překonal Američany Michaela Changa, Jimmyho Connorse, českého rodáka Ivana Lendla a Jihoafričana Wayna Ferreiru.

Pátý tenista, který dokázal alespoň jednou vyhrát všechny grandslamové turnaje, nastoupil v Paříži posedmnácté a je otázkou, zda se na Roland Garros ještě vrátí. O své budoucnosti se podle vlastních slov rozhodne až na konci tohoto roku.

"Uvědomuju si ale, že už jsem ve fázi kariéry, kdy se budu muset naučit žít s injekcemi na tlumení bolesti. Když se cítím tak, jako dnes, nedá se to vydržet," prohlásil Agassi.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články