Hlavní obsah

Na prostějovský challenger má přijet i Agassiho kat z Paříže

Na tenisový challenger Czech Open v Prostějově je přihlášen i Fin Jarkko Nieminen, který v úterý vyprovodil z grandslamového Roland Garros slavného Andre Agassiho. Jeho účast na podniku s dotací 125 000 dolarů je ale stejně jako u dalších kvalitních tenistů podmíněna vypadnutím právě z Roland Garros. Czech Open, jehož součástí je i ženský podnik ITF, totiž startuje v pondělí.

Článek

Až podle výsledků přihlášených hráčů na pařížské antuce bude tedy jisté, kdo se vlastně v Prostějově objeví. Do ženské soutěže by divoké karty vedle juniorek Nikoly Fraňkové a Lucie Hradecké měly dostat dvě tenistky ze světové špičky.

"Máme v hledáčku Italku Francesku Schiavoneovou, Japonku Ai Sugijamaovou a Argentinku Paolu Suarezovou. Byla bych ráda, kdyby se alespoň jednu nebo ještě lépe dvě podařilo přivést," řekla na dnešní tiskové konferenci v Praze ředitelka turnaje Petra Píchalová-Langrová.

Možná celý fedcupový tým

Ženská soutěž s dotací 75 000 dolarů je postavená především na účasti nejlepších českých tenistek. Pokud některá z nich nepostoupí až do čtvrtfinále Roland Garros, měl by se na Moravě představit prakticky celý fedcupový tým. Jedinou výjimkou je šestnáctiletá Nicole Vaidišová.

"Vzhledem ke svému mládí může hrát jen omezený počet turnajů a náš turnaj je pro hráčku jejích kvalit malý. I kdyby vyhrála, získala by málo bodů do světového žebříčku," vysvětlila Langrová- Píchalová absenci aktuálně nejlepší české tenistky.

O třetí triumf za sebou by měl v mužském pavouku usilovat Radek Štěpánek. Divoké karty mají pořadatelé připravené i pro Jiřího Nováka, který se zároveň podílí na organizaci turnaje, Tomáše Berdycha a Slováka Dominika Hrbatého.

Přihlášeni i soupeři Nováka a Štěpánka

Po vyřazení na Roland Garros je jistá účast Berdycha a Hrbatého. Zbývající dva musejí pro start v Prostějově z pařížské dvouhry vypadnout nejpozději do pondělního večera, kdy je na programu losování. "Máme samozřejmě připravenou i náhradní variantu, ale tu si zatím necháme jako překvapení," dodala turnajová ředitelka.

Přihlášen na Czech Open je i Novákův soupeř z dnešního druhého kola Roland Garros Felix Mantilla a Štěpánkův protivník Francouz Florent Serra. Z dalších známých jmen by měl přijet Ekvádorec Nicolas Lapentti nebo právě přemožitel Agassiho Jarkko Nieminen.

Reklama

Související témata: