Hlavní obsah

Černý čtvrtek českého tenisu na Roland Garros

PAŘÍŽ

Žádný zástupce českého tenisu nedokázal ve čtvrtek na grandslamovém Roland Garros vyhrát zápas druhého kola dvouhry. V ženském singlu postupně neuspěly Klára Koukalová, Květa Peschkeová, Iveta Benešová i Nicole Vaidišová. Mezi muži poté na své favorizované soupeře nestačili ani Jan Hernych a Lukáš Dlouhý. Ve třetím kole si tak zahraje pouze Radek Štěpánek.

Článek

"Jsem ráda, že jsem vůbec vstala z postele a dorazila na kurt," řekla Koukalová, která prohrála s Anou Čakvetadzeovou z Ruska 4:6, 3:6. Třiadvacetiletá Koukalová dvakrát navštívila doktora. "Beru prášky, celou noc jsem nespala, nemůžu dýchat a je mi opravdu blbě, proto to asi tak dopadlo," stěžovala si. Z turnaje ITF v Prostějově, kde měla příští týden hrát, se proto odhlásí.

Peschkeová, která byla v utkání s Shahar Peerovou z Izraele papírovou favoritkou, prohrála 1:6, 6:1, 4:6 a ke svému výkonu moc shovívaná nebyla. "Dnes mi ten den nesedl, hrála jsem špatně, nešlo mi to," řekla. Měla problémy s forhendem, čehož soupeřka hojně využívala. "Samozřejmě na to přišla a v podstatě mi to hrála jen do forhendu. Já jsem hodně chybovala, nedařilo se mi dělat body," řekla devětadvacetiletá hráčka z Bílovce.

Spokojena Peschkeová nebyla ani s druhým setem, který jasně vyhrála. "To ona trošku zabrzdila, nevěřila si a já jsem toho využila. Ten druhý set byl docela lehký, ale ani v něm jsem se necítila příliš dobře," řekla 59. tenistka žebříčku WTA.

Benešová: Lepší druhé kolo než první

Vůbec do řeči nebylo Benešové, která prohrála s Anou Ivanovičovou ze Srbska a Černé Hory 3:6, 1:6. "Nedala jsem jí moc šancí se nějak herně projevit, prostě se nedařilo," řekla. Nebyla prý nervózní, ale netrpělivá, chtěla rychle ukončovat výměny a to byla chyba. Dnešní zápas byl podle ní "prostě hroznej".

Otrávená z výkonu? "Trochu ano, ale pořád lepší druhé kolo než první," řekla tenistka, která loni prohrála na French Open v prvním kole s favorizovanou Serenou Williamsovou z USA.

Dlouhý Safina potrápil

Nečekaně velké problémy připravil Lukáš Dlouhý ve druhém kole třetímu nasazenému Maratu Safinovi. Český tenista, který do hlavní soutěže prošel z kvalifikace, vyhrál v tie-breaku první set a měl i blízko k zisku třetí sady, nakonec ji ale prohrál 5:7. Favorizovaný ruský hráč pak ve čtvrté sadě jasně dominoval, a přestože ho Dlouhý potrápil ještě několika skvělými returny, prohrál poslední set 1:6.

Čeští tenisté na Roland Garros:
Muži, dvouhra - 2. kolo:
Ferrero (32-Šp.) - Hernych (ČR) 6:4, 6:4, 6:2, Safin (3-Rus.) - Dlouhý (ČR) 6:7 (6:8), 6:3, 7:5, 6:1.
Muži, čtyřhra - 1. kolo:
Brzezicki, Chela (Arg.) - Luxa, Rikl (ČR) 6:0, 6:0, Damm, Hood (12-ČR/Arg.) - Novák, Pála (ČR) 3:6, 6:3, 6:4, Levinský, Beck (ČR/SR) - Chardy, Renavand (Fr.) 7:6 (7:5), 6:3, Suk, Vízner (11-ČR) - Gasquet, Monfils (Fr.) 6:4, 6:3, Berdych, Zíb (ČR) - Hernandez, Moron (Šp.) 1:6, 6:4, 6:0.
Ženy, dvouhra - 2. kolo:
Čakvetadzeová (Rus.) - Koukalová (ČR) 6:4, 6:3, Peerová (Izr.) - Peschkeová (ČR) 6:1, 1:6, 6:4, Ivanovičová (29-SČH) - Benešová (ČR) 6:3, 6:1, Schiavoneová (22-It.) - Vaidišová (ČR) 6:2, 7:6 (7:5).
Ženy, čtyřhra - 1. kolo:
Birnerová, Vancová (ČR/Rum.) - Johanssonová, Vedyová (Fr.) 6:1, 6:3, Benešová, Peschkeová (15-ČR) - Cervanová, Koukalová (SR/ČR) 6:3, 6:2, Kuzněcovová, Pierceová (Rus./Fr.) - Ondrášková, Voráčová (ČR) 6:1, 6:3.

Reklama