Hlavní obsah

Tenistky smutní. Bývalá britská jednička Baltachaová zemřela na rakovinu

Londýn

Tenisový svět se v pondělí časně ráno zahalil do smutku. V neděli zemřela někdejší britská jednička Elena Baltachaová, která před dvěma lety reprezentovala Velkou Británii na letních olympijských hrách v Londýně a ve 30 letech podlehla rakovině jater. Oznámila to Britská tenisová asociace (LTA), soustrast už vyjádřily i některé české tenistky.

Foto: Profimedia.cz

Elena Baltachaová si už tenis nikdy nezahraje.

Článek

Baltachaová se narodila na Ukrajině do sportovní rodiny a vyrůstala ve Skotsku. Britskou tenisovou jedničkou byla skoro tři roky. Rakovinu jí lékaři diagnostikovali letos v lednu, dva měsíce poté, co ukončila kariéru, a jen několik týdnů po sňatku se svým dlouholetým trenérem Ninem Severinem.

„Jsem naprosto zničená touto smutnou zprávou. RIP Elena," napsala na twitter jednatřicetiletá Iveta Melzerová, která na okruhu WTA vyhrála dva turnaje ve dvouhře a čtrnáct v deblu. „Právě jsem se probudila v Madridu. Je to tak smutné slyšet tyhle zprávy," přidala se aktuální česká jednička Petra Kvitová. Svůj příspěvek připojil na twitteru i Radek Štěpánek: "Je strašně smutné, když někdo opustí svět takhle mladý, navíc ještě člen naší tenisové rodiny. V myšlenkách jsem s Tebou, milovaná Eleno. RIP."

„Zpráva o smrti Eleny Baltachaové, jednom ze zářivých světel britského ženského tenisu posledních generací, je drtivá pro všechny, kdo měli tu čest ji znát, hrát proti ní nebo ji nazývat svou kamarádkou nebo spoluhráčkou," uvedla LTA v prohlášení.

Reklama