Hlavní obsah

Hernych a Dlouhý si duely s bývalými jedničkami chválili

PAŘÍŽ

Tenisté Jan Hernych a Lukáš Dlouhý na mezinárodním mistrovství Francie prohráli, ale vzhledem k výkonům, které předvedli proti bývalým světovým jedničkám Juanu Carlosu Ferrerovi a Maratu Safinovi, byli se svým vystoupením spokojeni. Zklamána byla Nicole Vaidišová, jež ve druhém kole podlehla Italce Francesce Schiavoneové a vlastní výkon podrobila kritice.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Jan Hernych.

Článek

"Šel jsem do toho s tím, že nemám co ztratit," řekl Hernych, který prohrál s Ferrerem 4:6, 4:6, 2:6. První dva sety byly podle něj docela vyrovnané, ale soupeř zvládl lépe koncovky. "Hrál neskutečně dobře, byl dnes lepší. Já jsem první dva sety nehrál špatně, ale v důležitých chvílích on zahrál dobře," řekl po utkání s předloňským vítězem turnaje Hernych. V prvním kole si poradil s Francouzem Fabricem Santorem a celkově byl se svou účastí v Paříži spokojen.

Dlouhý dokázal vzít Safinovi první set a ve třetím vedl 5:4 a podával, ale další sadu už neuhrál. "Nějak se to zvrtlo a prohrál jsem asi sedm gamů v řadě. Byl jsem naštvaný sám na sebe, pak už se s tím nedalo nic dělat, pak už jsem byl dole," prohlásil debutant na grandslamovém turnaji.

Safina trápí koleno

S hráčem Safinova formátu hrál poprvé. "Určitě to bylo poučné," uvedl. Ani on se netajil tím, že je se svým vystoupením na French Open spokojen. "Postoupil jsem z kvalifikace, porazil jsem dobrého hráče (Thomase Enqvista) v prvním kole, zahrál jsem si super zápas s hráčem extratřídy. Mám se co učit a doufám, že to ještě někde uplatním," prohlásil dvaadvacetiletý tenista.

Safin si po utkání stěžoval na bolavé koleno. "Mám v něm zánět, bolí to pořád víc. Musím s tím něco dělat. Když si nechám zavolat doktora, není to proto, že nemám nic lepšího na práci," řekl ruský hráč, kterého čeká v příštím kole Ferrero. "Budu mít den volna, vezmu si nějaké prášky a uvidíme."

Vaidišová: Každý zápas je pro mě ještě učení

Vaidišová, která odešla z kurtu poražena 2:6, 6:7, nebyla se svou hrou spokojena. "Myslím, že jsem měla hodně šancí vyhrát, obzvlášť ve druhém setu, ale udělala jsem hodně nevynucených chyb. Samozřejmě ona je velmi dobrá hráčka, zvlášť na antuce, ale myslím, že jsem ten druhý set mohla otočit," řekla ČTK. Soupeřka byla podle ní trpělivá a v důležitých momentech hrála lépe.

"V tento moment radost nemám, ale snad se z toho dá vzít něco pozitivního. Každý zápas je pro mě v dnešní době ještě učení, tak si z toho snad něco vezmu," zhodnotila šestnáctiletá hráčka své účinkování na Roland Garros.

Reklama