Hlavní obsah

Wawrinku v Madridu nečekaně zastavil mladý Rakušan Thiem

Madrid
Aktualizováno

Antukový turnaj Masters v Madridu v úterý před půlnocí přišel o jednoho z favoritů Stanislase Wawrinku. Třetí tenista světa ve 2. kole nestačil na mladého Rakušana Dominica Thiema, který je ve 20 letech a osmi měsících nejmladším hráčem v první stovce žebříčku ATP. Proti šampiónovi letošního Australian Open vybojoval první výhru nad soupeřem z Top Ten.

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Rakušan Dominic Thiem v utkání se Stanislasem Wawrinkou.

Článek

Wawrinka suverénně začal, získal první set 6:1, jenže pak se Thiem rozehrál k životnímu výkonu a další dvě sady získal 6:2 a 6:4. Švýcarský favorit přiznal, že měl problémy zvyknout si na tamní podmínky, kde je řidší vzduch a míčky létají rychleji než obvykle na jiných antukových turnajích u moře.

"On se skvěle našel, já několikrát zaváhal a nehrál jsem od druhého setu dobře. Mě ale výsledek nepřekvapil, všichni víme, že je dobrý. Zasloužil si vyhrát," uznal vítěz tří letošních turnajů. Vedle grandslamu v Melbourne vyhrál Masters v Monte Carlu a turnaj v Čennaí.

Druhý a třetí set odehrál perfektně

Thiem se v Madridu musel probojovat z kvalifikace, nyní je v osmifinále hlavní soutěže. "Nemůžu tomu uvěřit," radoval se Rakušan. "Ze začátku hrál na mě moc rychle, proti takovým hráčům toho nemám moc odehráno. Ale začal jsem si na tempo zvykat a druhý a třetí set odehrál perfektně," dodal 70. tenista žebříčku.

Po Wawrinkově vyřazení a odhlášení dvou dalších hvězd Rogera Federera, jenž se stal v úterý podruhé otcem dvojčat, a zraněného Novaka Djokoviče je jasným favoritem domácí obhájce Rafael Nadal. Ten do turnaje vstoupí dnes stejně jako světová šestka Tomáš Berdych.

Reklama

Související témata: