Hlavní obsah

V Prostějově budou ve finále čeští tenisté

PRAHA

České zastoupení bude mít na Czech Open v Prostějově finále challengeru mužů i turnaj ITF žen. Na challengeru jsou společně ve spodní části pavouku čtyři domácí hráči, takže se v semifinále střetnou vítězové čtvrtfinálových zápasů mezi Berdychem se Zíbem a Ivem Minářem s Robinem Vikem. Mezi ženami si o finále zahraje překvapení Lucie Hradecká s turnajovou trojkou Lucií Šafářovou.

Článek

Vítězka turnaje WTA v Estorilu Šafářová porazila Marii-Evu Pelletierovou 6:1 a 6:4 a vzájemnou bilanci s Kanaďankou si vylepšila na dvě výhry. "Věděla jsem, jak bude hrát. Snažila jsem se spíše tvořit hru, což se mi dařilo," řekla Šafářová, která povolila za stavu 5:2 ve druhém setu. "Podcenila jsem to, ale naštěstí se včas vrátila do hry," uvedla osmnáctiletá hráčka.

Šafářová, přítelkyně tenisty Tomáše Berdycha, je papírovou favoritkou duelu s Hradeckou, která hraje díky divoké kartě a je v žebříčku o více než sto míst níže. "Známe se a očekávám rány, ale uvidíme," řekla 106. tenistka světa Šafářová.

Podle pořadatelů by měl v pátek večer přijet do Prostějova hokejista Jaromír Jágr a v sobotu by měl sledovat dění na dvorcích.

Nejsnadnější cestu do čtvrtfinále měl Dlouhý

Nejsnadnější cestu do čtvrtfinále měl Dlouhý, který převálcoval Gustava Marcaccia z Argentiny, přemožitele nejvýše nasazeného Dominika Hrbatého ze Slovenska. "Vsadil jsem na důraz a nepřipustil dlouhé výměny," řekl Dlouhý novinářům. "Neměl mě čím překvapit," doplnil tenista.

Čtvrtý nasazený Berdych předčil Daniela Köllerera a víc než se soupeřovou hrou se musel vypořádat s jeho chováním. Rakušan mimo jiné při zkaženém Berdychově úderu křičel česky "dobře". Berdycha nyní čeká Zíb, který zdolal Španěla Alberta Montaňese. Na okruhu ATP mají Berdych se Zíbem vyrovnanou bilanci 1:1.

Do semifinále turnaje ITF žen prošla nejvýše nasazená Tathiana Garbinová. V prvním setu Italku trápila Daniela Bedáňová, která se dostala do soutěže z kvalifikace. Bývalá šestnáctá hráčka světa se pak ale hůře pohybovala a dělala příliš mnoho chyb.

První českou hráčkou v semifinále se stala díky divoké kartě hrající Lucie Hradecká, která vyřadila v duelu domácích tenistek Sandru Kleinovou.

Muži: Dvouhra - 2. kolo:
I. Minář (ČR) - Falla (Kol.) 6:2, 6:4, Vik (ČR) - Bogomolov (USA) 6:3, 0:6, 6:3, Luczak (Austr.) - Saretta (Braz.) 6:4, 6:1, Nieminen (Fin.) - Serra (Fr.) 4:6, 6:2, 6:2, Dell'Acqua (It.) - Simon (Fr.) 6:2, 6:2, Berdych (4-ČR) - Köllerer (Rak.) 6:3, 7:6 (7:4), Zíb (5-ČR) - Montaňes (Šp.) 6:2, 7:5, Dlouhý (ČR) - Marcaccio (Arg.) 6:1, 6:1.
Čtvrtfinálové dvojice: Dlouhý - Luczak, Nieminen - Dell'Acqua, Zíb - Berdych, Vik - I. Minář.
Ženy: Dvouhra - čtvrtfinále:
Šafářová (3-ČR) - Pelletierová (Kan.) 6:1, 6:4, Ozegovičová (Chorv.) - Vašková (ČR) 4:6, 7:6 (7:4), 6:4, Garbinová (1-It.) - Bedáňová (ČR) 7:5, 6:1, Hradecká - Kleinová (obě ČR) 6:1, 7:6 (8:6).
Semifinálové dvojice: Garbinová - Ozegovičová, Šafářová - Hradecká.

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 17 : 00
20240424T17 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová