Hlavní obsah

Jsem naštvaný, některé setboly jsem zazdil sám, lituje Veselý po marném boji o finále

Düsseldorf/Praha

Ve svém prvním semifinále na okruhu ATP měl Jiří Veselý proti chorvatskému ranaři Karlovičovi brejkboly i setboly. O titul si dvacetiletý Čech v Düsseldorfu nezahraje, i tak je ale se svým vystoupením před začátkem French Open spokojený. V Německu totiž porazil i dva bývalé hráče Top 10 Rusa Davyděnka a Rakušana Melzera.

Foto: Facebook

Český tenista Jiří Veselý.

Článek

Ale neříkejte, že porážka s Karlovičem ve dvou tiebreacích nemrzí...

Jsem hodně naštvaný. Měl jsem spoustu setbolů... Při některých zahrál dobře soupeř, ale některé jsem bohužel zazdil já.

Přičítáte to ještě nezkušenosti ze zápasů v závěrečných kolech turnajů?

Možné to je. Počasí i podmínky hrály pro mě, ale bohužel jsem nebyl schopný zahrát finální úder a brejknout ho. Škoda, ale je potřeba se dívat dopředu.

V Německu jste ovšem získal skalpy Davyděnka a Melzera. Který těší víc?

Oba. S takovými hráči, kteří byli v první desítce, musíte předvést super výkon. Jsem rád, že to právě s nimi v důležitých momentech tak vyšlo.

V žebříčku poskočíte o více než dvacet míst a vrátíte se do první stovky, takže si účast v Düsseldorfu budete před French Open určitě jen pochvalovat. Je to tak?

Sezóna byla zatím z mé strany průměrná a výsledek přišel ve správnou chvíli. V Paříži do toho můžu jít s klidnou hlavou. Psychicky už jsem připravený na grandslamu přejít první kolo a prorazit dál.

To ale budete muset v 1. kole porazit zkušenějšího krajana Rosola. Nezaskočilo vás, že se utkáte právě s ním?

Čechů nás tam moc není, takže se člověk pousměje, když pak vidí ten los. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Oba se známe, víme, co od sebe očekávat. Pokusím se hrát podobnou hru jako loni v Prostějově. (Vzájemný duel tam vyhrál Veselý 7:6 v tie breaku třetí sady - pozn.)

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 17 : 00
20240424T17 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová