Hlavní obsah

VIDEO: Francouzi testovali znalosti českého tenisu. Berdych pohořel, Štěpánek zářil

Paříž

Čeští tenisté Tomáš Berdych a Radek Štěpánek mají úspěšně za sebou první kolo Roland Garros, kde také oba daviscupové reprezentanty vyzkoušeli organizátoři ve vědomostním kvízu ze znalostí historie českého tenisu. A v něm nedopadl Tomáš Berdych zrovna dobře.

Kvíz - Tomáš Berdych vs. Radek Štěpánek

 
Článek

Zejména odpověď na první otázku se rodákovi z Valašského Meziříčí opravdu nepovedla. Reportér oficiálních stránek turnaje se ptal, který český tenista získal titul na French Open v letech 1951 a 1952.

Zatímco Štěpánek poměrně rychle a správně odpověděl, že Jaroslav Drobný, Berdych se trefil hodně mimo. „Kodeš", odpověděl váhavě.  Janu Kodešovi přitom bylo v té době pět, respektive šest let a titul na French Open získal až o devatenáct let později. Omluvou pro Berdychův omyl může být snad jen fakt, že Drobný triumfoval v Paříži již v barvách Egypta.

Berdych tipl správně jen Kordu a Lendla

Na druhou otázku už ale odpověděli oba čeští tenisté dobře. Berdych se přiznal, že spíše hádá, ale rok prvního triumfu Ivana Lendla v Roland Garros (1984) řekl správně. Štěpánek chvíli váhal, ale i on nakonec uhodl.

Podobně se oba trefili do odpovědi na nejlepší umístění Petra Kordy (finálová účast) v Paříži. Deblového partnera, s nímž dobyl titul Australan John Fitzgerald v roce 1986 na Roland Garros, tipl dobře opět jen Štěpánek.

Správně jmenoval Tomáše Šmída (ve finále porazil Šmíd s Fitzgeraledem švédský pár Edberg, Järryd), zatímco Berdych špatně tipl Cyrila Suka.

Berdych se Štěpánkem se ale jednoznačně shodli na poslední bonusové otázce, kdo zvítězí v areálu Roland Garros letos v září. „My! Na to není jiná odpověď," nepochybovali o svém triumfu v semifinále Davis Cupu, v němž se utkají s domácími tenisty v pro Francouze posvátném tenisovém chrámu.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík