Hlavní obsah

Bude po Lendlovi trénovat Murrayho Mauresmová? A proč ne, říká Evertová

Paříž

Poté, co od Andyho Murrayho odešel trenér Ivan Lendl, hledá skotský tenista jeho nástupce. V britských denících se objevila informace, že by osmého hráče světového žebříčku mohla trénovat někdejší francouzská tenistka Amélie Mauresmová. Čtyřiatřicetiletá Francouzka přímo u dvorce sledovala Murrayho zápas 1. kola French Open, v němž Skot porazil Kazacha Andreje Golubjova.

Foto: David Vincent, ČTK/AP

Amélie Mauresmová sledovala duel Andyho Murrayho v 1. kole French Open, v němž Skot porazil Andreje Golubjova ve třech setech.

Článek

Tím se potvrdily zvěsti o tom, že Murray zvažuje angažování trenérky. Podle Daily Star měl Murray uvažovat o Martině Navrátilové a Mauresmové. Svou přítomností na úvodním Murrayho zápase na Roland Garros Mauresmová debaty ještě přiživila.

„Pokud Andy přemýšlí o tom, že by ho trénovala žena jako Amélie, tak to není špatně. Není žádný důvod k tomu, aby žena netrénovala muže. A ona má dost zkušeností s trénováním špičkových hráčů. Proč ne?" prohlásila pro Daily Mail osmnáctinásobná vítězka grandslamových turnajů Chris Evertová.

Američanka se domnívá, že Mauresmová už získala i dostatečné množství zkušeností s trénováním. V loňském roce totiž dovedla svou krajanku Marion Bartoliovou k vítězství ve Wimbledonu. Na tom shodou okolností triumfoval i Murray. Po tomto úspěchu se mu ale přestalo dařit. Nepřidal mu ani odchod ostravského rodáka.

Murray by nebyl prvním tenistou, kterého by trénovala žena. Kazacha Michaila Kukuškina koučuje jeho manželka Anastasia.

Spekulace britských médií zatím sám Skot oficiálně nepotvrdil, hodně ale napoví i to, jestli bude Mauresmová přítomná i při druhém Murrayho utkání na French Open. V tom se sedmadvacetiletý rodák z Dunblane střetne ve čtvrtek s Australanem Marinko Matosevicem.

Měl by Andy Murray angažovat Amélii Mauresmovou jako svou trenérku?
Ano
35,9 %
Ne
64,1 %
Celkem hlasovalo 1364 čtenářů.

Reklama