Hlavní obsah

Šafářová - Dellacquaová 6:1, 5:7, 6:3Šafářová postoupila po sedmi letech do třetího kola French Open, dál jde i Kvitová

Aktualizováno

Ve druhém setu si zavařila, ale postupové dílo dokonala ke zdárnému konci. Tenistka Lucie Šafářová postoupila podruhé v kariéře do třetího kola grandslamového French Open. Třiadvacátá nasazená hráčka ve čtvrtek na pařížské antuce porazila Casey Dellacquaovou z Austrálie 6:1, 5:7 a 6:3. Postoupila i Petra Kvitová. Světová šestka zdolala ve 2. kole Novozélanďanku Marinu Erakovicovou dvakrát 6:4.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Česká tenistka Lucie Šafářová

Článek

Příští soupeřkou Šafářové bude bývalá světová jednička a turnajová jedenáctka Ana Ivanovičová ze Srbska, Kvitová změří síly s vítězkou Roland Garros z roku 2009 Světlanou Kuzněcovovou z Ruska. V případě dalšího postupu by se Kvitová a Šafářová střetly v osmifinále.

Šafářová měla zápas s Dellacquaovou skvěle rozehraný. Za necelou hodinu vedla 6:1, 5:2 a při svém podání 30:0, ale pak si duel zkomplikovala. Začala chybovat, a to převážně z bekhendu, o druhý set přišla a o výhru bojovala v třetí sadě. Zápas nakonec dotáhla do vítězného konce až skoro po dvou hodinách.

"Druhým setem jsem si zápas dost zkomplikovala, mohl být celkem jednoznačný. Ztratila jsem trochu koncentraci. Zbytečně jsem znervózněla," řekla Šafářová českým médiím v Paříži.

Sedmadvacetiletá Šafářová hraje French Open podesáté v kariéře a většinou vypadla v 2. kole (pětkrát). Dva zápasy po sobě v Paříži vyhrála před letošním ročníkem jen před sedmi lety; v roce 2007 tehdy vypadla až v osmifinále. "Tenkrát jsem porazila Mauresmovou na centru, byl to krásný zážitek. Teď mám zase dobrý rok, třetí kolo je pro mě super, tak doufám, že to ještě půjde dál," řekla Šafářová.

Kvitová zvládla zápas s Erakovicovou poměrně s přehledem, jen s malým výkyvem na začátku druhé sady. Ztrátu 1:3 ale dohnala a zápas ukončila čistou hrou při svém podání. "Mám za sebou dobrý zápas ve skvělé atmosféře. Je to vždy lepší zvládnout ve dvou setech než ve třech," řekla Kvitová v rozhovoru na dvorci.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 23 968 900 eur):
Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Šafářová (23-ČR) - Dellacquaová (Austr.) 6:1, 5:7, 6:3
Kvitová (5-ČR) - Erakovicová (N. Zél.) 6:4, 6:4
Čtyřhra - 1. kolo:
Aojamaová, Voráčová (Jap./ČR) - Hesseová, Johanssonová (Fr.) 6:1, 6:4
Koukalová, Niculescuová (14-ČR/Rum.) - Puigová, Wickmayerová (Portor./Belg.) 6:7 (1:7), 6:0, 6:3
Coinová, Parmentierová (Fr.) - Burjačoková, Uhlířová (Ukr./ČR) 6:3, 6:3
Dateová-Krummová, Záhlavová-Strýcová (Jap./ČR) - Medinaová, Švedovová (11-Šp./Kaz.) 6:4, 6:2.
Výsledky ostatních čtvrtečních zápasů French Open.

Reklama

Související témata: