Hlavní obsah

Tenistky poletí k 1. kolu Fed Cupu 2015 do Kanady

Aktualizováno

České tenistky čeká dlouhá cesta k 1. kolu Světové skupiny Fed Cupu v roce 2015. Středeční los v Paříži rozhodl, že svěřenkyně kapitána Petra Pály a letošní finalistky poletí do Kanady. Zápas se uskuteční 7. a 8. února.

Foto: Sport.cz

Český fedcupový tým tentokrát pocestuje do Kanady.

Článek

Do Kanady, která se opírá o výkony vycházející hvězdy Eugenie Bouchardové, tenistky pocestují týden po skončení grandslamového Australian Open.

"Přání tentokrát nevyšlo," řekl Pála, který před losem říkal, že by chtěl hrát v Evropě. "Kanada je nepříjemný soupeř a navíc to bude spojeno s cestováním, proto to bude složitější. Tak to ale prostě je a budeme se s tím muset poprat," řekl Pála a odhadl, že by se mohlo hrát v Montrealu, odkud pochází Bouchardová.

Dvacetiletá Bouchardová si letos zahrála semifinále Australian Open, mezi nejlepší čtyři prošla i nyní na antukovém Roland Garros a aktuálně je šestnáctá na světě. "Je mladá, na cestě nahoru a určitě hodně nebezpečná. Kanada hraje mezi elitou po dlouhé době, takže se bude chtít předvést v plné síle," konstatoval Pála.

Další kanadské hráčky ale už tak vysoko nejsou. Ve stovce žebříčku WTA je už jen Sharon Fichmanová (77.). Zkušená Aleksandra Wozniaková figuruje na 149. místě. "Uvidíme, v jakém světle se další hráčky ukážou. Je to daleko," řekl Pála.

S Kanadou se český a dříve československý tým střetl pětkrát a vždy se radoval z výhry. Naposledy Češky zvítězily v Přerově 2002 jasně 5:0 na zápasy. České tenistky vyhrály Fed Cup v letech 2011 a 2012. Letos se tým okolo Petry Kvitové utká 8. a 9. listopadu ve finále doma s Německem.

Los Světové skupiny I Fed Cupu 2015 - 1. kolo (7. - 8. února):
Kanada - ČR (1)
Itálie (3) - Francie
Polsko - Rusko (4)
Německo (2) - Austrálie
Světová skupina II:
Nizozemsko - Slovensko
Rumunsko - Španělsko
Švédsko - Švýcarsko
Argentina - USA

Reklama

Související témata: