Hlavní obsah

Rosol - Hocevar 7:6, 6:4Štěpánek, Rosol i Veselý v Prostějově postoupili do čtvrtfinále. Dál jde i Pavlásek

Prostějov
Aktualizováno

Daviscupoví reprezentanti Radek Štěpánek, Lukáš Rosol i Jiří Veselý postoupili na antukovém challengeru v Prostějově do čtvrtfinále. Nejvýše nasazený Štěpánek smetl ve dvou setech Slováka Kovalíka 6:1 a 6:4, Rosol po bitvě zdolal Brazilce Hocevara 7:6, 6:4 a Veselý Belgičana Gigounona 6:4, 6:2. Postupuje také Adam Pavlásek, který si po tuhém boji poradil s Brazilce Souzou 2:6, 6:3 a 6:3.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Lukáš Rosol v utkání s Brazilcem Ricardem Hocevarem.

Článek

„Je dobře, že jsem to tak v klidu zvládl. Při jeho servisu jsem ho dostával pod tlak, a i když svůj jsem dvakrát prohrál, pořád jsem to měl pevně v rukách," liboval si Štěpánek.

V dobrém rozpoložení byl po postupu i Rosol. „Čekal jsem, že to bude těžký zápas. Je to kvalitní, zkušený tenista. Dvakrát jsme spolu už hráli, a i když jsem pokaždé uspěl, bylo to nesmírně vyrovnané a rozhodly vždy až koncovky setů. Podobné to bylo i dnes a za to jsem rád. Potěšitelné je i to, že můj level tady jde nahoru. Doufám, že to tak půjde i dál," uvedl Rosol.

Veselý, ač postoupil poměrně snadno, se svým výkonem spokojený příliš nebyl. „Nehrálo se mi dobře, nebyl jsem schopný se pořádně odvázat. Produkoval jsem škaredý tenis. Bylo to dlouho jen o podání. Naštěstí se však soupeř v jednom gamu vyházel a já vyhrál první set. Zlepšil jsem se pak až ve druhém za stavu 2:2. Pak už to bylo solidní. Celkově to však nebylo ono. Problém byl asi v tom, že očekávání domácích fanoušků bylo obrovské, tlak velký. Počítá se však výsledek a ten hovoří v můj prospěch. Postupem do čtvrtfinále jsem splnil povinnost a tak věřím, že už budu uvolněnější a můj výkon půjde nahoru. Chci-li postoupit do semifinále, musím se zítra výrazně zlepšit," tvrdil Veselý.

Mladík Pavlásek sice prohrál první set, ale pak se vzchopil a znovu se postaral o překvapení. „Nemohl jsem si dlouho zvyknout na servis soupeře. Měnil jeho rytmus a to mi dělalo potíže. Pak jsem ale přestal na returnu kazit a hrál už jen lépe a lépe. Hodně mi pomohlo zdejší prostředí, na které jsem zvyklý a také fanoušci, kteří mě jako domácího hráče přišli podpořit," radoval se Pavlásek, jehož ve čtvrtfinále čeká krajan Rosol.

„Už jsem s ním jednou hrál a podlehl mu po vyrovnaném boji. Teď mu to chci vrátit a věřím, že v mých silách to je," dodal prostějovský tenista.

Tenisový challenger Czech Open v Prostějově (antuka, dotace 106.500 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Štěpánek (1-ČR) - Kovalík (SR) 6:1, 6:4
Rosol (3-ČR) - Hocevar (Braz.) 7:6 (7:4), 6:4
Veselý (6-ČR) - Gigounon (Belg.) 6:4, 6:2
Pavlásek (ČR) - Souza (Braz.) 2:6, 6:3, 6:3
Kukuškin (4-Kaz.) - Nědovjesov (Kaz.) 5:7, 6:1, 6:3
Michon (Fr.) - Polansky (Kan.) 7:5, 6:4
Gombos (SR) - Haase (2-Niz.) 5:7, 6:4, 7:5
Reister (7-Něm.) - Bachinger (Něm.) 5:7, 6:3, 6:3.

Reklama

Související témata: