Hlavní obsah

Nejtěžší zápas, co jsem proti Nadalovi odehrál, smutnil rozdrcený Murray

Paříž/Praha

To byla jízda. Sílu prvního muže světového tenisu Rafaela Nadala pocítila v semifinále French Open světová osmička Andy Murray. Španělský fenomén se po třísetové lahůdce dostal do svého pátého pařížského finále v řadě. „Nebyl jsem schopný být vyrovnaným soupeřem,“ hořekoval Murray. Na Lendla si ale během utkání nevzpomněl.

Foto: Vincent Kessler, Reuters

Během pátečního semifinále Roland Garros byl tento výraz vidět na Murrayho tváři nesčetněkrát.

Článek

Murray neměl proti suverénnímu Nadalovi šanci. Už po hodině zápasu měl španělský hráč po setech 6:3 a 6:2 namířeno do finále. Svůj postup stvrdil jasně ve třetí sadě, kterou ovládl poměrem 6:1. Mužský turnaj tak bude vrcholit jeho duelem se Srbem Novakem Djokovičem.

„Trefoval míče extrémně tvrdě, skvěle returnoval. Byl to nejtěžší zápas, jaký jsem proti němu kdy odehrál," prozradil sedmadvacetiletý Murray.

Nadal nečelil v zápase s Murrayem ani jednomu brejkbolu a svého soupeře zasypával vítěznými forhendovými údery. Zápas pak ukončil využitím prvního mečbolu při Skotově podání.

Murray se naposledy probojoval na turnaji do semifinále v únoru v mexickém Acapulcu. V květnu se už s antukovým králem Nadalem střetl na turnaji v Římě. Tam se osmadvacetiletý Španěl z postupu ze čtvrtfinále radoval shodně po třech setech.

Absence Lendla s prohrou prý nesouvisí

„Mnoho lidí vůbec nevěřilo, že bych se mohl (v Pařiži) dostat do semifinále. Když se do něj ale probojujete, pochopitelně se chcete této příležitosti chopit, jak nejlépe to jde," smutnil Skot, „Proto jsem zklamaný. Chtěl jsem být vyrovnaným soupeřem, ztížit mu to. Nebyl jsem toho ale schopný," pokračoval ve stejném tónu.

V březnu se rozdělily cesty Murrayho a českého trenéra Ivana Lendla. Přestože britský tenista v poslední době několikrát zmínil, že by to s koučem bylo lepší, páteční prohru absenci „dirigenta" nepřičítal.

„Na kurt můžete jít s jakoukoliv taktikou, co vůbec existuje, ale když někdo trefuje míče takhle, je těžké slušně usměrnit vlastní údery. Proto si myslím, že tohle se nijak nevztahuje k tomu, zda mám, či nemám trenéra," tvrdil Skot.

Murray nyní zamíří do Anglie, kde bude na trávě obhajovat titul z londýnského turnaje Queen's Club. Na konci měsíce ho pak čeká wimbledonský grandslam, v němž se loni rovněž radoval z umístění na nejvyšší pozici.

Reklama