Hlavní obsah

Veselý - Gombos 6:2, 6:2Prostějov patří Veselému. Česká hvězdička finále snadno opanovala

Petr MarekSport.czPrávo
Aktualizováno

Dvacetiletý Jiří Veselý triumfoval ve finále prostějovského antukového challengeru, když hladce ve dvou setech zdolal Slováka Norberta Gombose 6:2, 6:2. Na své konto si tak připsal 15 300 eur a do žebříčku ATP 125 bodů.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Veselý prostějovský challenger jasně ovládl.

Článek

Do boje o titul Veselý vstoupil razantně, když hned v úvodní hře prorazil servis soupeře. Vzápětí brejk potvrdil při svém podání a set pak kontroloval až do jeho konce. Ještě lépe mu vyšel nástup do druhého setu. Rychle vedl 4:0 a pak už nikoho nenechal na pochybách, že svou druhou finálovou účast v Prostějově promění ve vítězství.

„Ten týden tady dopadl nad očekávání. Měl jsem sice velké ambice, když cílem bylo obhájit loňskou finálovou účast, ale to, že jsem vyhrál, je super. Doma je to totiž vždycky těžší. Máte podporu fanoušků, ale na druhé straně, tlak a očekávání je větší. Jsem proto rád, že jsem to fyzicky i psychicky ustál," uvedl Veselý s tím, že v samotném finále čekal, že protivníkův odpor bude přece jen výrazně tvrdší.

Veselý: Moje hra šla nahoru

„Hraje strašně rychle, a když mu to do kurtu padá, je nepříjemný. Hned na začátku jsem ho ale brejkl, on hodně spadl, dostal se pod tlak, já své tři následující servisy, byť s problémy, obhájil, a to bylo klíčové. Navíc, když jsem potřeboval, vždycky jsem dokázal přidat. Přece jen, v poslední době šla moje hra nahoru, jsem rychlejší, agresivnější," pochvaloval si Veselý.

Gombos v Prostějově podával solidní výkony, a tak z prohry ve finále tragédii nedělal. „Prohra samozřejmě vždycky mrzí. Nečekal jsem ale, že tady dojdu tak daleko. Je to můj největší úspěch. Dnes jsem však dobře nehrál. Utekl mi začátek a bylo zle. Snažil jsem se hrát agresivně, ale byl jsem zbrklý a především z forhendu jsem dělal zbytečné chyby. Nešel mi ani servis. Psychicky jsem byl dole. Přesto jsem se snažil bojovat, získat rytmus, ale nevyšlo to. Veselka navíc ukázal, proč je hráčem první světové stovky. Pokaždé, když potřeboval, zahrál ty správné míče," uznal kvality vítěze Gombos.

Tenisový challenger Czech Open v Prostějově (antuka, dotace 106 500 eur):
Dvouhra - finále:
Veselý (6-ČR) - Gombos (SR) 6:2, 6:2.

Reklama

Související témata: