Hlavní obsah

Nadal tři dny pro triumfu v Paříži neuspěl na trávě

Rafaelu Nadalovi se nepodařilo přeorientovat na trávu a tři dny po triumfu na antukovém Roland Garros prohrál na turnaji v Halle hned první zápas. Přemožitelem španělské tenisové hvězdy byl ve středu německý deblový specialista Alexander Waske, jenž třetího nasazeného hráče porazil 6:4, 5:7, 6:3.

Článek

Člen vítězného týmu ze Světového poháru družstev tak ukončil po 26 utkáních Nadalovu neporazitelnost a v letošním roce vyhrál svůj premiérový zápas na turnaji ATP ve dvouhře. Nadala vedle nepříliš zažitého povrchu zaskočila také bolest v ukazováku levé ruky, kterou hraje, a v druhém setu se musel nechat ošetřit. Kvůli jeho vyřazení tak sejde z možné semifinálové odvety s Paříže s Rogerem Federerem.

"Měl jsem příliš málo času na to, abych se přeorientoval z antuky na trávu, navíc jsem docela cítil únavu. Teď si trochu odpočinu a pak se už budu koncentrovat na Wimbledon," uvedl Nadal po prohře se 147. hráčem světa, jenž v Halle startuje díky divoké kartě od pořadatelů.

"Když moje máma viděla los, tak se radovala: 'To je fajn, chlapče, aspoň budeš brzy doma'. Ještě nějaký ten den tady ale snad vydržím," řekl s úsměvem Waske, jehož nyní čeká Nadalův krajan Juan Carlos Ferrero.

Na turnaji, jenž je dotován částkou 680.250 eur, vedle švýcarské jedničky pokračuje i dvojka Marat Safin. Ten bojuje s poraněným kolenem a v dnešním utkání druhého kola proti Fabrici Santorovi mu pomohla také smůla jeho francouzského soupeře. Ten v tie-breaku druhého setu nevyužil mečbol a v rozhodující sadě musel se zraněným stehnem za stavu 3:2 pro Rusa utkání vzdát.

"Bylo to hodně bolestivé. Při některých podáních jsem vůbec nemohl vyskočit," řekl Safin, jenž ale i přes nedobrý zdravotní stav nevynechá Wimbledon. "Ale jo, pojedu tam. A pak si dám měsíc pauzu," uvedl vítěz letošního Australian Open.

Dvouhra - 1. kolo:
Waske (Něm.) - Nadal (3-Šp.) 6:4, 5:7, 6:3.
2. kolo:
Safin (2-Rus.) - Santoro (Fr.) 3:6, 7:6 (9:7), 3:2 skreč, O. Rochus (Belg.) - F. Lopez (8-Šp.) 7:6 (7:2), 6:3.

Reklama

Související témata: