Hlavní obsah

Štěpánek - López 6:7, 4:6Pomsta za Berdycha nevyšla, Štěpánek v semifinále prohrál s Lópezem

Povedený turnaj pro něj skončil. Tenista Radek Štěpánek na trávě v londýnském Queen‘s Clubu hrál po více než dvou letech o finále turnaje ATP. Jeho semifinálovým soupeřem byl Španěl Feliciano López, který ve čtvrtfinále vyřadil Tomáše Berdycha. Česká pomsta nevyšla, Španěl vyhrál 7:6, 6:4 a ve finále se utká s Bulharem Dimitrovem.

Foto: Sang Tan, ČTK/AP

Radek Štěpánek se v Queen's Clubu raduje po postupu do semifinále přes Jihoafričana Kevina Andersona.

Článek

Pětatřicetiletý Štěpánek porazil v pátečním čtvrtfinále 1:6, 6:3, 6:2 Kevina Andersona z Jihoafrické republiky. Patnáctý nasazený Čech, který o kolo dříve navíc překvapil vítězstvím nad domácím favoritem a obhájcem titulu Andym Murraym, hrál semifinále turnaje ATP naposledy v únoru roku 2012 v Memphisu. V Queen's Clubu postoupil mezi nejlepší čtyři před devíti lety.

López si včera vyšlápl na Tomáše Berdycha, jehož porazil 6:4, 7:6.

V semifinále se potkali dva kreativní hráči a baviči. A opravdu se bylo na co dívat. Pro oko českého diváka byla snad jen škoda, že Štěpánek nepůsobil tak sebejistě a dominantně jako po celou dobu turnaje. Hrál stále svoji hru, ale na konci výměn byl tím šťastnějším většinou jeho sok, který jej tak porazil jeho vlastní zbraní. Přesto se však Štěpánek nemusí za své vystoupení v Londýně stydět.

Ve zkrácené hře prvního setu odvrátil od stavu 3:6 čtyři setboly, nakonec ale sadu v tie-breaku za hodinu a čtyři minuty prohrál 7:9. Ve druhém setu dokázal López využít jediný brejkbol, ke kterému ho Štěpánek za stavu 3:3 pustil, a utkání dotáhl k vítězství. Českého hráče zdolal v jedenáctém vzájemném zápase potřetí a oplatil mu loňskou porážku z Australian Open.

Travnatým katem českých tenistů je zkrátka Španěl Feliciano López.

Druhým finalistou je Bulhar Dimitrov, který si v prvním semifinále poradil ve dvou setech s turnajovou jedničkou, Švýcarem Wawrinkou.

Turnaj mužů v Londýně (tráva, dotace 809 600 eur):
Dvouhra - semifinále:
Dimitrov (4-Bulh.) - Wawrinka (1-Švýc.) 6:2, 6:4.
Štěpánek (15-ČR) - López (10-Šp.) 6:7 (7), 4:6.

Reklama