Hlavní obsah

VIDEO: Už je konec? Fenomenální Federer si vůbec nevšiml, že vyhrál

Halle

Je uznávanou tenisovou ikonou, v kariéře se radoval ze 17 grandslamových titulů a na okruhu ATP odehrál přes tisícovku zápasů. Poprvé ale Švýcar Roger Federer zapomněl, jaký je stav zápasu a dokonce si nevšiml, že už proměnil mečbol...

Roztržitý Roger Federer

 
Článek

Jak k tomu došlo? V semifinále turnaje na trávě v německém Halle, v němž byl jeho soupeřem Japonec Kei Nišikori, měl dvaatřicetiletý Švýcar za stavu 6:3 a 6:4 v tie breaku při svém podání výhodu mečbolu. Poté, co jeho asijský protivník zakončil výměnu bekhendovým úderem do sítě, očekávali diváci Švýcarovo vítězné gesto.

Jenže se nedočkali. Federer jen zaťal pěst a mířil si to k základní čáře připraven v utkání pokračovat. Až dlouhotrvající potlesk diváků a Japonec vyčkávající u sítě, aby svému přemožiteli gratuloval, ho přesvědčili, že je dobojováno.

„Stalo se mi to vážně poprvé v životě," vysvětloval později čtvrtý hráč světového žebříčku  s úsměvem na tiskové konferenci. Ve finále pak zdolal Alejandra Fallu z Kolumbie ve dvou tie breacích a turnaj v Halle ovládl už posedmé v kariéře.

Reklama

Související témata: