Hlavní obsah

Vandewegheová - Čeng Ťie 6:2, 6:4Bautista i Vandewegheová oslavili v Hertogenboschi první titul

Hertogenbosch

Španěl Roberto Bautista a americká tenistka Coco Vandewegheová oslavili na turnaji v nizozemském Hertogenboschi premiérový titul v kariéře. Vandewegheová k němu došla z kvalifikace, Bautista ve finále na trávě potvrdil roli favorita proti Němci Benjaminu Beckerovi.

Článek

Semifinálová přemožitelka Kláry Koukalové ve finále wimbledonské generálky porazila Číňanku Čeng Ťie 6:2, 6:4. Dvaadvacetiletá rodačka z New Yorku, jež pochází ze sportovní rodiny, byla v celém zápase při svém podání suverénní a soupeřce nenabídla jediný brejkbol. Naopak nastřílela osm es a po hodině a 12 minutách utkání uzavřela čistou hrou při svém servisu.

Vandewegheová, jejíž matka reprezentovala USA na olympijských hrách v roce 1976 v plavání a o osm let později ve volejbale, si zahrála finále na okruhu WTA podruhé v kariéře. V roce 2012 bojovala o titul na tvrdém povrchu ve Stanfordu, kde ale nestačila na Serenu Williamsovou. Letos bylo jejím maximem 4. kolo na turnaji v Miami, kde ji vyřadila opět mladší ze sester Williamsových.

Bautista otočil finálový zápas s Beckerem po dvouhodinové bitvě ve výhru 2:6, 7:6 a 6:4. Během turnaje přitom prokázal skvělou fyzickou kondici i pevné nervy, protože poslední tři zápasy vyhrál ve třech setech. V pátek přitom musel nejprve dohrát čtvrtfinále, které se nestihlo o den dříve kvůli tmě.

V Eastbourne triumfovali Keysová a López

Generálku na Wimbledon na trávě v Eastbourne vyhrála nečekaně Američanka Madison Keysová a stejně jako loni španělský tenista Feliciano López. Oba svedli ve finále třísetové bitvy.

López před týdnem v londýnském Queen's Clubu promarnil ve finále mečbol, v sobotu už mohl slavit čtvrtý titul v kariéře. Po pěti porážkách porazil poprvé v životě Francouze Richarda Gasqueta, dnes po dvou a čtvrt hodinách po setech 6:3, 6:7 a 7:5.

Keysová v 19 letech ve svém prvním finále na okruhu WTA porazila zkušenější Němku Angelique Kerberovou 6:3, 3:6, 7:5. Na turnaji zvládla největší překážku hned v úvodním kole. Po vyřazení bývalé světové jedničky a nasazené trojky Jeleny Jankovičové ze Srbska už nezaváhala a oslavila po dvouhodinové bitvě s Kerberovou první titul v kariéře.

Světová devítka Kerberová pouť turnajem v Eastbourne ukončila ve finále stejně jako v roce 2012. V této sezoně, v níž by v listopadu měla vést Němky v pražském finále Fed Cupu proti českému týmu, prohrála po Sydney a Dauhá finálový zápas i potřetí.

Tenisový turnaj mužů a žen v Hertogenboschi (tráva):
Muži (dotace 486 760 eur):
Dvouhra - finále:
Bautista (3-Šp.) - Becker (Něm.) 2:6, 7:6 (7:2), 6:4
Čtyřhra - finále:
Rojer, Tecau (1-Niz./Rum.) - Gonzalez, Lipsky (4-Mex./USA) 6:3, 7:6 (7:3)
Ženy (dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Vandewegheová (USA) - Čeng Ťie (Čína) 6:2, 6:4
Tenisový turnaj mužů a žen v Eastbourne (tráva):
Muži (dotace 562 340 eur):
F. López (3-Šp.) - Gasquet (1-Fr.) 6:3, 6:7 (5:7), 7:5
Ženy (dotace 710 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Keysová (USA) - Kerberová (5-Něm.) 6:3, 3:6, 7:5
Čtyřhra - finále:
Chan Hao-Ching, Chan Yung-Jan (Tchaj-wan) - Hingisová, Pennettaová (Švýc./It.) 6:3, 5:7, 10:7

Reklama

Související témata: