Hlavní obsah

Krajicek si znovu zahraje Wimbledon, se svou sestrou

HERTOGENBOSCH (Nizozemsko)

Bývalý wimbledonský šampion Richard Krajicek se na přání svého otce Petra vrátí na travnaté dvorce All England Clubu a se svou sestrou Michaellou si na londýnském grandslamovém turnaji zahraje smíšenou čtyřhru. Od pořadatelů dostali divokou kartu.

Článek

Čtyřiatřicetiletý tenista, jenž kvůli chronickému zranění lokte ukončil v roce 2003 kariéru, ale rozhodně neplánuje dlouhodobý návrat. "Sice stále dokážu podávat, ale po pár setech ruku pořádně cítím," řekl syn českých emigrantů na tiskové konferenci v Hertogenboschi.

Jeho o osmnáct let mladší nevlastní sestra, která s rodiči žije i trénuje v Praze, naopak stojí teprve na začátku kariéry. V žebříčku WTA jí patří 99. místo a ve Wimbledonu se chystá hrát dvouhru i čtyřhru s Jelenou Dementěvovou z Ruska.

Se společnou přípravou začali sourozenci minulý týden. Richard si prý stále nezvykl na rychlost hry, Michaella se na trénincích hodně baví, ale i učí. "Vůbec na mne není přísný, všechno mi dokáže výborně vysvětlit," řekla. "Je to skvělá zkušenost, každý by ho chtěl mít za trenéra," dodala.

Krajicek hrál naposledy smíšenou čtyřhru s Brendou Schultzovou. "To ale bylo už před osmi devíti lety. Myslím, že těsně předtím, než jsem vyhrál Wimbledon. To by mohlo být dobré znamení," dodal wimbledonský šampion z roku 1996.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články