Hlavní obsah

Rafa může s Rosolem znovu prohrát, myslí si Nadalův kouč před odvetou za šokující porážku

Před dvěma lety tahle porážka šokovala sportovní svět, teď se její aktéři na stejném místě a ve stejné fázi turnaje znovu střetnou. Tehdy stý tenista světa Lukáš Rosol senzačně vyřadil ve druhém kole Wimbledonu aktuální světovou jedničku Rafaela Nadala, který se dnes může na centrálním dvorci v All England Clubu českému hráči za dva roky starý šok pomstít.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Lukáš Rosol se znovu utká s Rafaelem Nadalem.

Článek

Podle Španělova strýce a kouče v jedné osobě Toniho Nadala se ale památná pětisetová bitva s hořkým koncem pro jeho svěřence do čtvrtečního duelu nijak nepromítne. „Ta porážka teď zápas nijak neovlivní. Rafa kvůli ní rozhodně není rozhozený. Podle mě je teď mnohem lepší hráč, než byl v roce 2012," zamyslel se kouč v rozhovoru pro BBC.

Nadal, jenž získal ve Wimbledonu titul v letech 2008 a 2010, po porážce od Rosola nehrál kvůli zranění kolena dlouhých osm měsíců. Loni pak v All England Clubu vypadl v prvním kole se Stevem Darcisem.

Před dvěma roky trpěl

„Rafa je teď ale jiný hráč, před dvěma roky měl spousty problémů, už když do Wimbledonu přijel. Trpěl i při tréninku, nemohl pořádně ohýbat kolena, což je na trávě hrozně důležité. Pochopitelně to mělo vliv i na jeho psychiku," pokračoval hráčův trenér.

„Samozřejmě, že může znovu prohrát, protože Rosol je dobrý hráč s perfektním servisem. Ale doufám, že je Rafa dost silný na to, aby ho tentokrát porazil," dodal.

I sám Nadal, ve Wimbledonu nasazená dvojka, nechce českého reprezentanta podcenit a je si dobře vědom jeho kvalit. „Je to hráč, který umí na všech površích. Minule jsem s ním prohrál, prostě proto, že byl hodně dobrý. Hraje agresivně a mně je jasné, že pokud chci mít šanci na výhru, musím předvést výborný výkon," řekl před čtvrtečním duelem čtrnáctinásobný grandslamový šampión.

Už v úvodním kole měl tentokrát hodně práce se Slovákem Martinem Kližanem (4:6, 6:3, 6:3, 6:3). „Jen zřídka vidíte Nadala, že by byl takhle šťastný po výhře v prvním kole. Kližan byl na začátek nebezpečný protivník. Sice letos tipuji na vítězství ve Wimbledonu Djokoviče, ale bylo opravdu potěšením sledovat Nadala při hře," hodnotil úvodní vystoupení v Londýně legendární John McEnroe.

Lukáš Rosol se s Rafaelem Nadalem utká ve čtvrtek od 14 hodin SELČ, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz, přímý přenos vysílá Fanda.

Porazí Lukáš Rosol znovu ve Wimbledonu Rafaela Nadala?
Ano
21,8 %
Ne
78,2 %
Celkem hlasovalo 6163 čtenářů.

Reklama