Hlavní obsah

Rosol s Federerem se pustili do pomalého Nadala, Koukalová sestřelila spoluhráčku

Londýn

Posvátný tenisový turnaj Wimbledon má dnes v Londýně volný den před svým vyvrcholením v dalším týdnu. Je tedy čas nejen bilancovat boje v úvodních třech kolech, ale také upozornit na střípky z dění v All England Clubu. Česká tenistka Klára Koukalová nechtěně sestřelila prudkým podáním deblovou parťačku Monicu Niculescuovou, zatímco Lukáš Rosol spojil síly s legendárním Rogerem Federerem ve snaze zrychlit hru hvězdného Rafaela Nadala.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Rafael Nadal není při nesportovním dění na kurtu zrovna nejrychlejší.

Článek

Rosolovi se nepodařilo po dvou letech zopakovat senzaci ve druhém kole Wimbledonu, když tentokrát v opakování souboje s favorizovaným Nadalem uhrál jen první set. Byl blízko zisku i druhé sady, tu ale ztratil v tie breaku a následně pak i celý zápas.

Český tenista se pokoušel slavného soka rozhodit, dokonce mu v krátké přestávce shodil i jednu z pečlivě vyrovnaných lahví s pitím, ale Španěl nakonec vše ustál. A Rosola deptal svými dalšími klasickými rituály.

„Prostoje mezi jeho podáními trvaly pokaždé alespoň minutu, všechny ty jeho rituály...“ postěžoval si osmadvacetiletý Čech na tradiční zdržovací taktiku Nadala. „Několikrát jsem se ptal rozhodčího, jestli to je v pořádku, on tvrdil, že ano. Podle mě to ale není podle pravidel,“ dodal.

„Každý hráč by měl mít na přípravu mezi míčky stejný čas. Top hráčům to ale vždy trvá výrazně déle. Někdo by už jim měl něco říct,“ nebral si servítky dvaapadesátý hráč světa.

Na Rosolovu stranu se překvapivě přidal právě jeden z těch nejlepších - sedmnáctinásobný grandslamový šampión Roger Federer. „Myslím si, že je důležité, abychom my hráli tak, abychom zápasy urychlovali a ne protahovali. Nerad bych ztrácel diváky jen proto, že hrajeme příliš pomalu,“ uvedla švýcarská legenda.

Vysokorychlostní políček

O nečekaný rozruch se v zápase ženské čtyřhry postarala Klára Koukalová. Česká tenistka v druhém kole deblového pavouka totiž na chvíli vyřadila ze hry svou partnerku Monicu Niculescuovou.

Česko-rumunský pár se postavil proti šestnáctým nasazeným Španělkám Muguruzaové se Suárezovou. Koukalová ale nedokázala správně umístit jeden ze svých servisů a míček o rychlosti více než 160 kilometrů za hodinu zasáhl Niculescuovou do hlavy. Rumunka navíc úder zezadu vůbec nečekala, tou dobou totiž v obvyklé pozici čekala u sítě na return soupeřek.

Niculescuová zůstala po tvrdém zásahu chvíli otřesená a musela si dát pauzu na zotavení. Koukalová se své partnerce samozřejmě hned omlouvala. Obě tenistky pak v dramatickém duelu prohrály se Španělkami po setech 2:6, 6:4 a 4:6.

Myslíte si, že by měl Rafael Nadal své působení na kurtu mezi výměnami zrychlit?
Ano.
91,4 %
Ne.
8,6 %
Celkem hlasovalo 34855 čtenářů.

Reklama