Hlavní obsah

Drogy nebo těhotenství? Spekulací přibývá. Tenisový svět nechápe zkrat Sereny Williamsové

Londýn

Bizarní vystoupení americké tenistky Sereny Williamsové v utkání 2. kola wimbledonské čtyřhry rozpoutalo řadu dohadů a spekulací. Od požití alkoholu, návykových látek až po verzi, s níž přišel bulvární německý deník Bild: světová jednička čeká dítě se svým francouzským trenérem a přítelem Patrickem Mouratoglou.

Foto: Toby Melville, Reuters

Serena Williamsová s rukou na bříšku. Je skutečně v radostném očekávání?

Článek
Fotogalerie

Dvaatřicetiletá Serena musela z partie po boku sestry Venus proti dvojici Kristina Barroisová, Stefanie Vögeleová po třech odehraných gamech odstoupit.  Sedmnáctinásobná grandslamová vítězka nebyla zjevně ve své kůži. Už při rozehrávce se jí několikrát ani nepodařilo chytit míček od sběračů, v utkání měla problém vůbec trefit raketou míč a vše vyvrcholilo ve třetím gamu při jejím podání. Americká hvězda předvedla čtyři dvojchyby za sebou, přičemž několikrát měla problémy vůbec dostřelit míček k síti..

Venus po gamu odvedla Serenu z kurtu za ruku, k mladší ze sesterského dua okamžitě přivolali lékaře. Krátce poté pětinásobné deblové vítězky Wimbledonu za stavu 0:3 zápas skrečovaly. Oficiálním důvodem Serenina odstoupení byla podle WTA virová infekce. "Myslela jsem, že to zvládnu, protože jsem opravdu chtěla hrát, ale ten virus mě úplně odrovnal," uvedla v tiskovém prohlášení Williamsová.

Tato verze však u některých vzbudila rozpaky. „Nevím, co to bylo, ale viróza určitě ne, to je jasné. Ještě nikdy jsem nic podobného nezažila a doufám, že už ani nezažiju," citoval server ESPN devítinásobnou wimbledonskou šampiónku ve dvouhře Martinu Navrátilovou. A další bývalá špičková americká tenistka Tracy Austinová se přidala: „Bylo to nejpodivnějších 15 minut tenisového zápasu, jaké jsem kdy viděla."

Trenér ji dva dny neviděl...

Němka Barroisová pro ESPN později uvedla, že už při rozcvičení nebyla Serena schopná dostat míček přes síť. Po utkání odmítla spolu se svou švýcarskou spoluhráčkou žádost amerických novinářů o interview, protože na další dotazy týkající se Williamsové nechtěly odpovídat .

Serena nato vystavila na Instagramu svoji fotografii, kde leží zachumlaná v dece, a doprovodila ji popiskem: "Z celého srdce děkuju všem fanouškům za povzbuzení a pochopení."

Pětinásobná vítězka dvouhry v All England Clubu letos skončila v singlu na londýnské trávě už ve třetím kole na raketě Francouzky Alizé Cornetové. Podle Venus se její sestra necítila už několik dní dobře, kouč Mouratoglou nehodlal cokoli komentovat. Prohlásil, že Serenu dva dny vůbec neviděl.

„Co je to za trenéra, že o své hráčce nic neví? To je zvláštní, " divila se Navrátilová.  „Nejpodivnější na celé věci je, že Serena zjevně nebyla ve stavu, aby mohla hrát zápas, a nikdo z celé té skupiny lidí kolem ní jí nedokázal zabránit nastoupit na kurt," dodala tenisová legenda.

Reklama