Hlavní obsah

VIDEO: Na bálu jsem po svém boku chtěla Federera. Ale Novakovi jsem to radši neřekla, smála se Kvitová

Praha
Aktualizováno

Po sobotním triumfu na wimbledonské trávě se ještě nezastavila. Česká tenistka Petra Kvitová se vypořádala s extrémním zájmem médií, v neděli pak sháněla šaty, které si vzala na večer šampiónů. Slavnostní banket k londýnskému grandslamu neodmyslitelně patří a rodačka z Bílovce byla poctěna, že se jej po třech letech, kdy ve Wimbledonu triumfovala poprvé, mohla opět zúčastnit.

Petra Kvitová hovoří o slavnostním banketu pro vítěze Wimbledonu.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Osud tomu tak asi chtěl. Když Kvitová ovládla Wimbledon v roce 2011, na banketu se potkala s vítězem mužské dvouhry Novakem Djokovičem, jenž tehdy v britské metropoli rovněž zvítězil poprvé v kariéře. A o tři roky později si oba slavnostní galavečer užívali znovu.

„Asi na sebe máme štěstí," smála se Kvitová na tiskové konferenci v Praze, kam přiletěla v pondělí krátce po poledni. „Když jsme se s Novakem vítali u stolu, řekl mi, že ho motivuju k vítězství. Svému týmu říkal, že když vyhraju finále v sobotu, tak on v neděli vyhraje to své. Tak doufám, že se to bude ještě párkrát opakovat," smála se česká lvice.

Přiznala ale, že v mužském finále dvouhry držela palce Švýcarovi Rogeru Federerovi. „Chtěla jsem totiž (na banketu) po svém boku někoho jiného, když s Novakem už jsem to zažila před třemi lety," prohlásila Kvitová. „Novakovi jsem to ale radši neříkala, i on je dobrej," znovu se rozesmála Kvitová, která se v žebříčku WTA posunula na čtvrté místo.

Naštěstí se netancovalo, oddechla si Kvitová

Slavnostní vyvrcholení si užila i proto, že na rozdíl od minulosti nedošlo na taneček vítězů. „Naštěstí se netancovalo," oddechla si nejlepší česká tenistka současnosti. „Už jenom to, že jsem tam mohla být, je speciální. Byla tam spousta wimbledonských šampiónů z minulosti."

Do postele se dostala až nad ránem. „Vrátili jsme se až ve dvě v noci. Čekalo se totiž na Novaka, který přišel trošku později. Ale všichni jsme tomu rozuměli, měl toho opravdu hodně," připomínala Kvitová, že Srbova bitva s Federerem se protáhla až na pět setů.

Když měla vybrat nejdojemnější zážitek ze slavnostního večera, měla hned jasno. Bohužel jej ale neviděla. „Čekala jsem zrovna za dveřmi, když pouštěli dojemné video o mé cestě k triumfu ve Wimbledonu. Tak snad se na to budu moct podívat později."

Reklama

Související témata: