Hlavní obsah

Djokovič se žení v luxusním letovisku. Jen za ubytování dal téměř tři milióny

Sveti Stefan
Aktualizováno

Jen pár dnů po druhém wimbledonském triumfu čeká na světovou tenisovou jedničku Novaka Djokoviče ze Srbska další životní událost. Staronový šampión z All England Clubu řekne ano dlouholeté přítelkyni Jeleně Rističové oproti prvním zprávám až ve čtvrtek. Jak píší bělehradská média, civilního obřadu se na uzavřené Královnině pláži zúčastní jen novomanželé, nejbližší rodina a přátelé.

Foto: Sport.cz

Novak Djokovič s budoucí novomanželkou Jelenou Rističovou.

Článek

Mezi ně patří i Djokovičův spoluhráč z daviscupového týmu Janko Tipsarevič, který do Černé Hory přiletěl dnes. Bude tak podle srbského deníku Blic, který svatbě věnuje obsáhlý speciál, hostem večerní party na počest snoubenců. Ti do uzavřeného letoviska dorazili již v úterý - nejprve letadlem do blízkého Tivatu a poté jachtou.

Přípravy na velkolepou svatbu trvaly několik týdnů a Djokovič pro sebe a své hosty vykoupil celý ostrůvek, který je už od časů Jugoslávie luxusním turistickým komplexem. Noc stojí nejméně 750 eur (21 000 korun) a nejlepší apartmán čtyřikrát více. Celkem ostrůvek, na němž kdysi komunistický vůdce Tito hostil filmové hvězdy Sophii Lorenovou nebo Kirka Douglase, nabízí 50 vil a Djokovič tak jen za ubytování dal přes sto tisíc eur.

Přípravy na svatbu byly podle srbských médií nadmíru pečlivé a ostrůvek je prý čistý jako nikdy dřív. Do uklízení se zapojily dvě stovky lidí a další desítky pak mají na starosti bezpečnost dvoudenní veselky.

Veselku zařizovala novomanželka

Policie a ochranka například obsadily veškeré přístupy k pláži, kde se bude konat obřad, a hlídky se chystají dokonce i na moře. Celé přípravy měla na starosti novomanželka, někdejší nadějná tenistka, která Djokoviče poznala během studií na sportovním gymnáziu v Bělehradě.

Pár, který má vřelé vztahy se srbskou pravoslavnou církví, čeká také obřad v kostele. Ani hvězda Djokovičova formátu, pyšnící se nejvyšším církevním oceněním Řádem svatého Sávy, ale nemůže požehnání získat během postního období, které skončí 12. července. Černohorský metropolita Amfilohije tak svazku Novaka a Jeleny, kteří na podzim čekají narození prvního potomka, požehná nejdříve v neděli.

Reklama

Související témata: