Hlavní obsah

Ve Wimbledonu pokračuje sedm českých tenistů

grg, flyČTKSport.cz

Český tenis bude mít ve Wimbledonu zastoupení ve třetím kole ženské dvouhry. O postup do něj se totiž utkají Nicole Vaidišová a Michaela Paštiková, které uspěly ve svých úvodních zápasech na londýnské trávě. Velmi blízko měla k postupu rovněž Kateřina Böhmová, ale zkušenou Anastasiu Myskinovou nakonec po třísetové bitvě nezdolala.

Článek

Osmnáctiletá Böhmová se mohla postarat o největší překvapení úvodního dne Wimbledonu, ale svoji šanci promarnila. Přitom vyhrála první set 7:5 a ve druhé sadě dokonce vedla už 4:1. Myskinová ale zmobilizovala síly,  obrátila stav na 5:4 ve svůj prospěch, a byla šťastnější i v závěrečném tiebreaku. Třetí set pak vyhrála 6:4 a radovala se z vydřeného postupu.

Böhmová startovala mezi seniorkami ve Wimbledonu poprvé v kariéře a do hlavní soutěže se probila až od prvních kol kvalifikace. Také proto zřejmě nechtěla dát svoji kůži lacino a věřila si i proti favorizované Myskinové, která je v žebříčku téměř o stopadesát míst výše. I přes dobrý výkon ale nakonec odcházela po hodině a půl jako poražená.

Sedmadvacátá nasazená Vaidišová v prvním kole grandslamového turnaje ve třech setech vyřadila Chorvatku Jelenu Kostaničovou, Paštiková porazila Australanku Samanthu Stosurovou.

Český duel vyhrál Minář

Ivo Minář vyhrál český duel v prvním kole Wimbledonu. Letošní finalista turnaje ATP v Sydney dnes při své premiéře v Londýně porazil Michala Tabaru třikrát 6:4 a ve druhém kole bude soupeřem největšího favorita, Rogera Federera ze Švýcarska.

Do druhého kola postoupil rovněž Tomáš Zíb, který si poradil s Josem Acasusem z Argentiny 7:5 a dvakrát 6:3. Poprvé ve Wimbledonu a podruhé na grandslamu si tak zahraje druhé kolo. O účast ve třetím kole bude Zíb hrát s Fernandem Gonzalezem z Chile.

Barbora Strýcová je po Nicole Vaidišové a Michaele Paštikové třetí českou tenistkou, která dnes postoupila do druhého kola Wimbledonu. Strýcová se po předešlých dvou prohrách v prvním kole na trávě v Londýně dočkala na třetí pokus úspěchu, když zdolala Američanku Lilii Osterlohovou 6:3 a 7:5. Příští soupeřkou Strýcové bude turnajová třicítka Dinara Safinová z Ruska.

Benešová nestačila na Myskinovou

Iveta Benešová prohrála s šestou nasazenou Ruskou Dementěvovou  2:6, 3:6. V prvním kole Wimbledonského ztroskotala už počtvrté.

Do druhého kola se probojoval Tomáš Berdych, který zdolal Francouze Anthonyho Dupuise. Dalším soupeřem mu bude Lars Burgsmüller z Německa.

Posledním pondělním českým postupujícím do druhého kola se stal Jan Hernych, který porazil Jamese Blakea z USA po setech 1:6, 6:4, 7:6 (8:6) a 7:6 (7:4).

Češi ve Wimbledonu:
Muži, dvouhra - 1. kolo:
I. Minář - Tabara (oba ČR) 6:4, 6:4, 6:4, Zíb (ČR) - Acasuso (Arg.) 7:5, 6:3, 6:3, Berdych (ČR) - Dupuis (Fr.) 7:6 (7:5), 7:5, 3:6, 7:6 (7:4), Hernych (ČR) - J. Blake 1:6, 6:4, 7:6 (8:6) a 7:6 (7:4).
Ženy, dvouhra - 1. kolo:
Vaidišová (27-ČR) - Kostaničová (Chorv.) 6:3, 3:6, 6:3, Paštiková (ČR) - Stosurová (Austr.) 7:6 (7:1), 6:4, Myskinová (9-Rus.) - Böhmová (ČR) 5:7, 7:6 (7:4), 6:4, Strýcová (ČR) - Osterlohová (USA) 6:3, 7:5, Dementěvová (6-Rus.) - Benešová (ČR) 6:2, 6:3.

Reklama