Hlavní obsah

O druhé kolo Wimbledonu budou hrát Štěpánek a Novák

LONDÝN

Deset českých tenistů včetně nasazených Radka Štěpánka a Jiřího Nováka bude v úterý bojovat ve Wimbledonu o postup do druhého kola. Čtrnáctý nasazený Štěpánek zahájí ve 13:00 SELČ program na kurtu číslo pět duelem s Američanem Robbym Gineprim. Novák, který je nasazen jako číslo 28, se ve stejné době utká s Peterem Wesselsem z Nizozemska.

Článek

Těžký zápas čeká Jiřího Vaňka, který ve 14 hodin SELČ nastoupí na kurtu číslo 1 proti turnajové dvojce Američanovi Andymu Roddickovi. Kandidátka na titul vyzve i Evu Birnerovou, která zkusí zaskočit bývalou šampionku Venus Williamsovou z USA.

Klára Koukalová se pokusí navázat na nedělní triumf v Hertogenboschi v duelu s Američankou Laurou Granvilleovou. Poražená finalistka z nizozemské trávy Lucie Šafářová se utká s nasazenou Francouzkou Mary Pierceovou. Do bojů v prvním kole zasáhnou i Zuzana Ondrášková, Denisa Chládková, Květa Peschkeová a Bohdan Ulihrach.

Centrální dvorec bude od 14:00 patřit obhájkyni titulu Marii Šarapovové. Ruská tenistka vykročí za ziskem druhého wimbledonského titulu duelem s Nurií Llagosteraovou-Vivesovou ze Španělska. Po nich se londýnskému publiku představí domácí favorit Tim Henman, program uzavře šampion French Open Rafael Nadal s Vincentem Spadeou.

Češi ve Wimbledonu - úterý 21. června:
13:00 - Kurt č. 5:
Radek Štěpánek (14-ČR) - Ginepri (USA).
13:00 - Kurt č. 8:
Wessels (Niz.) - Jiří Novák (28-ČR).
13:00 - Kurt č. 19:
Peschkeová (ČR) - Randriantefyová (Madag.).
14:00 - Kurt č. 1:
Jiří Vaněk (ČR) - Roddick (2-USA)
Kurt č. 2 (druhý zápas v pořadí):
V. Williamsová (14-USA) - Eva Birnerová (ČR)
Kurt č. 7 (druhý zápas v pořadí):
Zuzana Ondrášková (ČR) - Blacková (Zim.).
Kurt č. 15 (třetí zápas v pořadí):
Klára Koukalová (ČR) - Granvilleová (USA).
Kurt č. 12 (třetí zápas v pořadí):
Bohdan Ulihrach (ČR) - T. Johansson (12- Švéd.)
Lucie Šafářová (ČR) - Pierceová (12-Fr.).
Kurt č. 11 (čtvrtý zápas v pořadí):
Denisa Chládková (ČR) - Foretzová (Fr.).

Reklama