Hlavní obsah

Serena Williamsová teď prožívá těžké období, připustil kouč světové jedničky

Paříž

Co se děje se světovou tenisovou jedničkou Serenou Williamsovou? Američanka vypadla ve wimbledonské dvouhře už ve třetím kole a následně po bizarním představení odstoupila ze čtyřhry. Fanoušci se jen těžko spokojují s vysvětlením, že ji sklátil zákeřný virus. Její kouč Patrick Mouratoglou nyní připustil, že Williamsová prochází „těžkým obdobím“.

Foto: Toby Melville, Reuters

Serena Williamsová ve Wimbledonu, kde se jí letos vůbec nedařilo.

Článek

Dvaatřicetiletá tenistka se po Wimbledonu omluvila i z turnaje v Bastadu, kde měla obhajovat titul s tím, že ještě není stoprocentně zdravá. Tento týden už by ale měla znovu začít s tréninkem.

Její návrat na kurty pochopitelně vzbuzuje velkou zvědavost. Výkony rodačky z Michiganu zatím letos zůstávají za očekáváním. Na grandslamech se ještě nedostala dál než do čtvrtého kola.

„Serena si zcela zřejmě prochází těžkým obdobím. Od Wimbledonu jsme spolu mluvili dlouhé hodiny a teď bychom se zase chtěli vrhnout zpět do práce," řekl serveru tennismagazine.fr Mouratoglou.

O konci spolupráce nemluvili

„V této chvíli už je v rozpoložení na to, aby začala trénovat a na kurty se vrátila ještě silnější. Ani na chvilku nepřišla na řadu otázka ukončení naší vzájemné spolupráce," ujišťoval kouč.

O jeho vztahu se Serenou Williamsovou se dlouho mluví jako o milostném, což však veřejně ani jeden z nich nikdy nepotvrdil. Právě možné osobní problémy mezi hráčkou a trenérem byly podle spekulací jedním s možných důvodů současné krize světové jedničky.

„Já jsem ale nikdy veřejně nediskutoval o soukromých věcech a nebudu to dělat ani teď. Vyskytly se nějaké těžkosti. Samozřejmě, Serena teď prožívá těžké časy. Ale u toho bych asi skončil," odmítal Moratoglou poodhalit více.

Reklama