Hlavní obsah

Svitolinová - Bojanovská 6:1, 7:6Svitolinová obhájila titul v Baku, Čermák s Rosolem triumfovali v Umagu ve čtyřhře

Baku
Aktualizováno

Devatenáctiletá ukrajinská tenistka Elina Svitolinová obhájila titul na turnaji v Baku. Ve finále zdolala Bojanu Jovanovskou ze Srbska 6:1, 7:6 a na okruhu WTA triumfovala potřetí v kariéře. Čeští tenisté František Čermák a Lukáš Rosol vyhráli čtyřhru na antukovém turnaji v Umagu. Ve finále porazili pár Lajovič, Skugor 6:4 a 7:6. Pro Čermáka to byl jubilejní třicátý deblový titul na okruhu ATP, pro Rosola třetí. Souboj deblových spoluhráčů v Gstaadu vyhrál španělský tenista Pablo Andújar. Juana Mónaca z Argentiny porazil 6:3, 7:6 a slaví třetí titul v kariéře.

Foto: Peter Schneider, ČTK/AP

Španěl Pablo Andujar se raduje z triumfu na turnaji v Gstaadu.

Článek

Úvodní set čtvrtí nasazení vyhráli díky brejku z desáté hry 6:4. Ve druhé sadě čeští tenisté prohrávali 2:4, ale pak srovnali krok a neměli daleko k tomu, aby ji vyhráli stejným poměrem jako tu první. Za stavu 5:4 při soupeřově podání neproměnili dva mečboly a další tři promarnili ve dvanáctém gamu. O osudu druhého setu tak rozhodoval tie break, který Čermák s Rosolem vyhráli 7:5. Přineslo jim to první deblový titul v této sezóně, za který dostanou prémii 23 500 eur (přes 646 tisíc korun).

Dvouhru, v níž se dnes kvůli zpoždění programu odehrály semifinálové duely i finále, vyhrál Uruguayec Pablo Cuevas. Nejprve v semifinále porazil 6:3 a 6:4 nejvýše nasazeného Fabia Fogniniho z Itálie a pak stejným poměrem zdolal turnajovou dvojku Tommyho Robreda ze Španělska.

Po nedávném triumfu na rovněž antukovém podniku ve švédském Bastadu získal svůj druhý titul v kariéře. Nyní by se měl šedesátý hráč světa přesunout do Liberce, protože je nejvýše nasazeným hráčem tamního challengeru Svijany Open.

Potvrdila roli favoritky

Světová sedmatřicítka Svitolinová byla na tvrdém povrchu v ázerbájdžánské metropoli druhou nasazenou hráčkou a ve finále roli favoritky potvrdila. Úvodní set jasně ovládla, druhou sadu sice turnajová pětka Jovanovská dovedla do tie breaku, v tom ale uhrála jen dva míče.

Andújar s Mónacem odehráli premiérový vzájemný zápas, do finále se oba probojovali z pozice nenasazených hráčů. Argentinec byl nicméně před dvěma lety světovou desítkou, ale pak se dlouho trápil a díky finálové účasti v Gstaadu se v pondělním žebříčku vrátí alespoň do první stovky.

Andújar všechny tři dosavadní tituly ve dvouhře na okruhu ATP získal na antuce.

Isner opět vyhrál turnaj v Atlantě

Američan John Isner obhájil titul na turnaji v Atlantě. Nejvýše nasazený hráč ve finále zvítězil nad Dudim Selou z Izraele 6:3, 6:4.

Devětadvacetiletý Isner se do finále v Atlantě probojoval počtvrté za posledních pět let a potvrdil v něm roli favorita. Připsal si tak devátý triumf v kariéře. Dvanáctý hráč světového žebříčku porazil 94. tenistu pořadí ATP i díky 15 esům. Celkem jich soupeřům během soutěže nasázel rovných 70.

Stejně starý Sela se nedočkal turnajového titulu ani na druhý pokus. Před šesti lety prohrál finále v Pekingu s jiným Američanem Andym Roddickem.

Tenisový turnaj žen v Baku (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Svitolinová (2-Ukr.) - Jovanovská (5-Srb.) 6:1, 7:6 (7:2).
Čtyřhra - finále:
Panovová, Watsonová (Rus./Brit.) - Olaruová, Peerová (3-Rum./Izr.) 6:2, 7:6 (7:3).
Tenisový turnaj mužů v Gstaadu (antuka, dotace 485 760 eur):
Dvouhra - finále:
Andújar (Šp.) - Mónaco (Arg.) 6:3, 7:5.
Čtyřhra - finále:
Begemann, Haase (3-Něm./Niz.) - Junaid, Mertiňák (Austr./SR) 6:3, 6:4.
Tenisový turnaj mužů v Umagu v Chorvatsku (antuka, dotace 485 760 eur):
Finále - dvouhra
Cuevas - Robredo 6:3, 6:4.
Dvouhra - semifinále:
Cuevas (Urug.) - Fognini (1-It.) 6:3, 6:4
Robredo (2-Šp.) - Čilič (3-Chorv.) 7:6 (12:10), 6:3.
Čtyřhra - finále:
Čermák, Rosol (4-ČR) - Lajovič, Skugor (Srb./Chorv.) 6:4, 7:6 (7:5).
Tenisový turnaj mužů v Atlantě (tvrdý povrch, dotace 647 675 dolarů):
Dvouhra - finále:
Isner (1-USA) - Sela (Izr.) 6:3, 6:4
Dvouhra - semifinále:
Sela (Izr.) - Becker (Něm.) 6:3, 3:6, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Pospisil, Sock (1-Kan./USA) - Johnson, Querrey (USA) 6:3, 5:7, 10:5.

Reklama

Související témata: