Hlavní obsah

Berdych na Denta neumí, navíc ho naštval rozhodčí

LONDÝN

Tenista Tomáš Berdych se nepodívá do osmifinále Wimbledonu. Český hráč stejně jako loni na olympiádě v Aténách nestačil na Američana Taylora Denta a v utkání třetího kola na trávě v All England Clubu prohrál 0:3 na sety. Po prohře opouštěl Berdych kurt trochu rozhořčen, protože se v jednom klíčovém okamžiku zápasu cítil být poškozen výrokem rozhodčích.

Článek

Rozhodčí mu ukázali aut v tie-breaku druhého setu, i když míč byl v kurtu. Český tenista pak zkrácenou hru prohrál. "Nerozhodlo to celý zápas, ale hodně to k tomu pomohlo," řekl Berdych po zápase novinářům.

"Člověk se celou dobu soustředí, čeká na jeden balon, šance přijde a někdo jiný to rozhodne," posteskl si Berdych. Hlavní rozhodčí potvrdila výrok čárového kolegy. "Ona má jednoduchou výmluvu, že tam měla hráče a neviděla to. Já si pak připadám na kurtu jak blázen, protože za to sám nemůžu. Tohle mi přijde nespravedlivé, ale holt to ke sportu patří," řekl.

Berdych udělal méně nevynucených chyb než soupeř, ale zahrál i méně vítězných úderů. Devatenáctkrát nestačil reagovat na Dentův tvrdý servis. "První set byl všelijaký, druhý se dal, ale přišel jsem o něj a vyhrát nad ním tři sety po sobě a na trávě, to je strašně těžké. Tenhle hráč mi nesedí," uvedl tenista.

Hráč z Valašského Meziříčí se představil ve Wimbledonu podruhé a po loňském vyřazení v prvním kole je pro něj třetí kolo úspěchem. "Ještě loni jsem trávu ani nechtěl vidět. Teď jsem uhrál dvě kola, takže nemám proč být nespokojený. Body to jsou slušný," řekl Berdych.

Společně s přítelkyní Lucií Šafářovou měli hrát smíšenou čtyřhru, ale odhlásili se. Na vině je zraněná noha Šafářové, vítězky turnaje v Estorilu. "Musí se na to podívat doktor. Lucka to nebude pokoušet, aby se to nezhoršilo," řekl Berdych.

Reklama