Hlavní obsah

Serena Williamsová o záhadné viróze: Byla jsem vyděšená, Venus mě vyhazovala z kurtu

Světová tenisová jednička Serena Williamsová se ve středu opět vrátí do zápasového kolotoče na okruhu WTA po bizarním vystoupení ve wimbledonské čtyřhře, v níž se nebyla schopna trefit do míčku. Tehdejší výpadek vysvětlila virózou, před svým startem na turnaji ve Stanfordu, kde se utká s Karolínou Plíškovou, se o své indispozici rozpovídala více.

Foto: Toby Melville, Reuters

Serena Williamsová (vpravo) v péči lékařky při utkání wimbledonské čtyřhry. Vlevo sestra americké hráčky Venus.

Článek

„Byla jsem velmi, velmi nemocná. Následující tři dny jsem doslova nemohla vstát z postele. A přitom, když prohrajete, chcete většinou co nejdříve odjet, nechcete zůstávat na místě. Já jsem ale zůstala, dokud turnaj neskončil. Doktoři mně zakázali odjet. Musíš zůstat, opakovali mi," svěřila se Serena Williamsová.

„Jenom mi říkali, že jsem byla opravdu velmi nemocná. A pravdou je, že jsem si nevedla zrovna dobře. Byla jsem vyděšená, protože jsem si až do poslední chvíle neuvědomila, jak zle mi je," vracela se k inkriminovaným momentům.

Když viděla video ze zmíněné čtyřhry, nemohla uvěřit, že se dívá sama na sebe. „To jsem fakt já? Jak se tohle mohlo stát? nechápala jsem. Ale já jsem prostě bojovník. Nikdy se před ničím nezastavím, nikdy se nechci vzdát," vysvětlovala.

Už se cítí skvěle

Z kurtu ji prý dostala až sestra Venus, po jejímž boku čtyřhru tradičně hrála. „Říkala mi, jdi z kurtu, myslím, že mě skoro uhodila. Jsem tvoje sestra, tak koukej poslechnout, a jdi z kurtu, naléhala Venus," popsala Serena Williamsová, co se na wimbledonském dvorci odehrávalo.

Její vystoupení ve Wimbledonu rozvířilo mnoho spekulací a vysvětlení, že šlo o virózu, bylo často zpochybňováno. Nepozdávalo se ani legendární Martině Navrátilové.

„Slyšela jsem spoustu ohlasů na to až se zpožděním, protože jsem dlouho neopouštěla svůj dům a svoji postel. Ale už jsem se od toho odstřihla a snažím se teď posunout znovu dál, abych mohla opět hrát," pokračovala světová jednička.

Původně chtěla nastoupit už do turnaje v Bastadu, ale obhajobu titulu nakonec vzdala. Místo toho si užívala dovolenou na chorvatském pobřeží Jadranu.

„Po Wimbledonu jsem zůstala v Evropě, protože jsem počítala s turnajem v Bastadu, ale cítila jsem se tak zle, že jsem tam nemohla hrát. Nakonec jsem vyrazila na dovolenou, i když i během ní jsem trénovala," upozornila.

Teď už se chystá na sérii amerických turnajů, kterou by ráda zakončila třetím titulem na US Open v řadě, což by pro ni znamenalo už osmnáctý titul ve dvouhře. „Cítím se velmi dobře. Jsem šťastná, že tu mohu být, je to skvělé," pochvala si na turnaji ve Stanfordu.

Reklama