Hlavní obsah

Poprvé od Wimbledonu v akci. Šampiónka Kvitová se v Montrealu těší na první zápas

Bouchání šampaňským a zasloužené oslavy druhého titulu ve Wimbledonu už jsou dávno pryč, teď na nejlepší českou tenistku Petru Kvitovou čeká návrat na kurty na pro ni nepříliš oblíbených severoamerických betonech. Nejspíš v úterý vstoupí do turnaje Rogers Cup v Montrealu.

Foto: Petr Horník, Právo

Petra Kvitová

Článek

Minulý týden se tenistka z Fulneku odhlásila z turnaje ve Stanfordu kvůli zranění stehenního svalu, s nímž laborovala už v All England Clubu. Teď už by ale měla být zcela fit a připravena obhajovat vydobyté pozice.

„Chvilku to trvalo, než jsem se stoprocentně uzdravila tak, abych mohla znovu hrát zápasy. Proto jsem se odhlásila ze Stanfordu. Teď je to už mnohem lepší, jsem opět připravená hrát.  Na svůj první zápas se opravdu těším," prozradila při losu turnaje.

Těžký los?

V něm měla díky své čtvrté pozici na žebříčku WTA v prvním kole volno. Ve druhém se utká s lepší ze souboje Casey Dellaquaová - Kirsten Flipkensová. „Je to dost těžký los. Jde ale o velký turnaj, každý tady hraje a já opravdu nevidím žádnou snadnou soupeřku," řekla diplomaticky česká tenistka.

Až do čtvrtfinále by ale měly být její soupeřky hratelné, minimálně v prvních třech kolech jí nehrozí ani jedna hráčka z nejlepší desítky. Světová jednička Serena Williamsová, šestka Maria Šarapovová a sedmička Eugenie Bouchardová jsou ve druhé polovině pavouku, takže utkat se s nimi může až v případném finále..

V Montrealu se čtyřiadvacetiletá tenistka poprvé připravuje pod dohledem nového kondičního kouče Branislava Bundzika.

Reklama

Související témata: