Hlavní obsah

V. Williamsová - Suárezová 4:6, 6:2, 6:3Montreal uvidí semifinále sester Williamsových

Montreal

Serena a Venus Williamsovy si proti sobě zahrají o postup do finálového duelu na turnaji v Montrealu. Světová jednička Serena v pátek porazila Dánku Caroline Wozniackou 4:6, 7:5, 7:5, starší Venus vyřadila španělskou tenistku Carlou Suárezovou 4:6, 6:2, 6:3.

Foto: Eric Bolte, Reuters

Serena Williamsová se raduje po vítězství nad Caroline Wozniackou.

Článek

Pro Williamsovy to bude 25. vzájemný duel. Lepší bilanci ze sesterských zápasů má sedmnáctinásobná grandslamová vítězka Serena, která vyhrála čtrnáctkrát. Naposledy spolu hrály loni v Charlestonu, kde Venus uhrála jen tři gamy. Její poslední vítězství nad Serenou se zrodilo před pěti lety v Dubaji.

„Rozhodně proti ní nehraju ráda. Myslím, že jsem s ní prohrála víckrát než kdokoli jiný na okruhu. Takže to pro mě každopádně nebude sranda mač," uvedla Serena Williamsová, i když má za sebou sérii pěti vítězství nad sestrou.

Serena obhajuje titul a na Rogers Cupu vyhrála už 14 utkání za sebou. „Když ji někdo porazí, musí odehrát životní zápas. Já doufám, že to nebude potřeba, protože to by bylo obtížné. Ale musím hrát dobře," uvedla Venus, vítězka sedmi grandslamů, která má za sebou vleklé zdravotní problémy.

O druhé finalistce se rozhodne mezi Polkou Agnieszkou Radwaňskou a Ruskou Jekatěrinou Makarovovou, která ve 3. kole vyřadila Petru Kvitovou.

Tenisový turnaj žen v Montrealu (tvrdý povrch, dotace 2,44 milionu dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
A. Radwaňská (3-Pol.) - Azarenková (8-Běl.) 6:2, 6:2
V. Williamsová (USA) - Suárezová (14-Šp.) 4:6, 6:2, 6:3
Makarovová (Rus.) - Vandewegheová (USA) 6:1, 4:6, 6:1.
Semifinálové dvojice:
S. Williamsová (1-USA) - V. Williamsová
A. Radwaňská - Makarovová.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hao-Ching Chan, Yung-Jan Chan (Tchaj-wan) - Krajiceková, Záhlavová-Strýcová (Niz./ČR) 6:3, 6:3.

Reklama