Hlavní obsah

Federer - Ferrer 6:3, 4:6, 6:3Federerovi zpívali fanoušci k 33. narozeninám. Švýcar slavil výhrou nad Ferrerem

Švýcar Roger Federer oslavil páteční třiatřicáté narozeniny vyhraným čtvrtfinálovým duelem. Bývalá světová jednička na turnaji v Torontu porazila Španěla Davida Ferrera 6:3, 4:6 a 6:3. Fanoušci Federerovi po první hře druhého setu zazpívali „Happy Birthday“, po zápase pak dostal sedmnáctinásobný grandslamový vítěz na dvorci dort, který hned ochutnal.

Foto: Nathan Denette, ČTK/AP

Roger Federer slaví na turnaji v Torotnu postup do semifinále.

Článek

„Beru to jako velké uznání, když vám tolik lidí přeje. Je nádherné, že v tomhle věku můžu hrát. Tenis miluju a pořád mě baví vyhrávat," prohlásil šťastný Švýcar.

Federer si vylepšil narozeninovou bilanci na čtyři výhry bez prohry. V den svých narozenin vyhrál i v Montreal 2003 a 2007 a v Torontu v roce 2006.

Ve svém 51. semifinále na turnaji série Masters Federera čeká další Španěl Feliciano López. Přemožitel Tomáše Berdycha z 3. kola si ve čtvrtfinále poradil i s domácím favoritem Milosem Raonicem a Kanaďana zdolal 6:4, 6:7 a 6:3.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří Bulhar Grigor Dimitrov a Francouz Jo-Wilfried Tsonga, který po vyřazení světové jedničky Srba Novaka Djokoviče porazil i Brita Andyho Murrayho.

Tenisový turnaj mužů v Torontu):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (2-Švýc.) - Ferrer (5-Šp.) 6:3, 4:6, 6:3
F. López (Šp.) - Raonic (6-Kan.) 6:4, 6:7 (5:7)
6:3, Dimitrov (7-Bul.) - Anderson (JAR) 5:7, 7:5, 7:6 (8:6).
Semifinálové dvojice:
Federer - F. López, Dimitrov - Tsonga (13-Fr.).

Reklama

Související témata: