Hlavní obsah

Venus porazila po pěti letech Serenu a je ve finále v Montrealu

Montreal

Americká tenistka Venus Williamsová porazila poprvé po pěti letech svou mladší sestru Serenu a postoupila díky tomu do finále turnaje v Montrealu. Čtyřiatřicetiletá bývalá světová jednička si zahraje o druhý letošní titul a celkově 46. v kariéře.

Foto: Eric Bolte, Reuters

Serena Williamsová narazila na svoji sestru Venus...

Článek

Venus zdolala aktuální vládkyni žebříčku Serenu 6:7, 6:2, 6:3 a připsala si nad ní první výhru od semifinále turnaje v Dubaji v roce 2009. Serena, jež dnes udělala devět dvojchyb, nicméně stále v sesterské bilanci vede 14:11.

Soupeřkou Venus ve finále bude vítězka druhého semifinále mezi Polkou Agnieszkou Radwaňskou a Ruskou Jekatěrinou Makarovovou.

Pospíšil v Praze vypadl, finále bude jihoamerické

Jaroslav Pospíšil nedotáhl cestu challengerem Prague Open až do finále. Na Štvanici prohrál po třísetové bitvě semifinálový duel s nejvýše nasazeným Argentincem Diegem Schwartzmanem 7:5, 2:6, 6:7. Souboj o titul bude záležitostí jihoamerických hráčů, Schwartzmanovým soupeřem bude Brazilec Andre Ghem.

Pospíšil v boji o pátou účast ve finále challengeru v kariéře prohrál nejtěsnějším možným rozdílem, 5:7 v tie-braku rozhodující sady, ačkoliv ve zkrácené hře vedl už 5:3. Zápas trval bez devíti minut tři hodiny.

Prostějovský rodák, kterému patří 220. místo ve světovém žebříčku, hrál finále challengeru naposledy v roce 2011 v marockém Meknesu, kde vybojoval své druhé vítězství. Schwartzman je hráčem první stovky žebříčku (98.) a v neděli se utká s Ghemem o prémii 6150 eur a 80 bodů do žebříčku ATP, které jsou určeny pro vítěze.

Turnaj žen v Montrealu (tvrdý povrch, dotace 2,44 miliónu dolarů):
Dvouhra - semifinále:
V. Williamsová (USA) - S. Williamsová (1-USA) 6:7 (2:7), 6:2, 6:3.
Challenger Prague Open na Štvanici (antuka, dotace 42 500 eur):
Dvouhra - semifinále:
Schwartzman (1-Arg.) - Pospíšil (ČR) 5:7, 6:2, 7:6 (7:5), Ghem (Braz.) - Ramírez (Šp.) 6:4, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Androič, Kuzněcov (Chorv./Rus.) - Maytin, Reyes-Varela (Ven./Mex.) 7:5, 7:5.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články