Hlavní obsah

V nominaci na Fed Cup Vaidišová, Peschkeová a Benešová

Zatím tři tenistky mají jistotu startu v červencovém utkání Fed Cupu, v němž se český výběr střetne s Itálií o postup do Světové skupiny. Trio Nicole Vaidišová, Květa Peschkeová a Iveta Benešová doplní kapitán týmu Tomáš Petera ještě jednou hráčkou z trojlístku Klára Koukalová, Lucie Šafářová a Barbora Strýcová. Kritériem bude zdravotní stav.

Článek

Česky se s Italkami střetnou o víkendu 9. a 10. července na taraflexu v nové liberecké aréně.

Petera se může spolehnout na jedničku Vaidišovou, čerstvou osmifinalistku Wimbledonu Peschkeovou i Benešovou. "Tohle trio mám jisté a k tomu tři polozraněné hráčky," řekl Petera a neviděl situace černě. "Díky Bohu je kádr široký," dodal.

Do nominace, kterou odešle do centra Mezinárodní tenisové federace (ITF), kapitán napíše Koukalovou, která se potýká s alergií. "Přivezla si to z Wimbledonu. Každý den chodí k lékaři a vypadá, že je na tom nejlépe a bude v pořádku," uvedl Petera.

Liberecká hala se líbí

Do pátečního losování je možné jakoukoli hráčku vyměnit. Strýcovou trápí zánět achilovky a k tomu bolesti zad. Ve formě hrající Šafářová má podezření na únavovou zlomeninu nohy. "Byla v super formě. Má podstoupit vyšetření a uvidí se," řekl Petera k vítězce turnaje WTA v Estorilu a finalistce z Hertogenbosche.

Český tým se v Liberci sejde v pondělí v poledne a absolvuje první trénink. "Hala je bomba," chválil Petera budoucí prostředí zápasu. Věřil, že se ochozy dost zaplní a podpora fanoušků hráčky vyhecuje. "Mohlo by se to zvrtnout na naši stranu," doufal.

Tenistky v dubnu zvítězily ve druhé Světové skupině na Štvanici nad Japonskem 3:2. Italky prohrály první kolo elitní skupiny s Ruskami. Nominace Italek zatím není známa, ale očekává se, že do města pod Ještědem nepřijede jednička Silvia Farinaová- Eliaová (22. žebříček WTA), ale chybět by nemělo duo Franceska Schiavoneová (23.) a Flavie Pennettaová (34.).

Reklama

Související témata: