Hlavní obsah

V semifinále Wimbledonu se Federer střetne s Hewittem

LONDÝN

K očekávaném semifinálovému duelu dojde ve Wimbledonu a obhájce titulu Rogera Federera vyzve australský bojovník Leyton Hewitt. Oba favorité si ve středečních čtvrtfinálových zápasech shodně poradili se svými soupeři ve třech setech; Federer vyřadil Fernanda Gonzaleze z Chile a Hewitt ukončil londýnskou pouť španělského hráče Feliciana Lopeze.

Článek

Dvojnásobný vítěz Wimbledonu Federer prodloužil svoji neporazitelnost na trávě na 34 zápasů a v All England Clubu už neprohrál devatenáctkrát po sobě. Od loňského června Švýcar odehrál 101 zápasů a pouze pětkrát odcházel poražen.

Mečbol proměnil Federer esem a radostí z postupu si poskočil. "S výkonem jsem spokojen. Věděl jsem, že to bude těžký soupeř, ale jsem schopen porazit každého," řekl Federer.

Švýcar v duelu s Gonzalezem předvedl vysoký standard. Udělal pouhých deset nevynucených chyb, mohl se spolehnout na svůj servis a ve výměnách namixoval občasné výpady k síti s přesnou hrou od základní čáry a nechytatelnými prohozy. Chilan přišel v turnaji o své první tři sety, ale znamenalo to jeho konec.

Ve vzájemné bilanci vede Federer

Hewitt ztratil na začátku utkání servis. "Začal extrémně dobře," řekl Australan BBC Sports o Lopezovi. V třetím nasazeném se pak probudilo jeho buldočí zaujetí a prvního španělského čtvrtfinalistu Wimbledonu po 33 letech jasně přehrál. "Měl jsem dojem, že míče vidím jako fotbalový balon a hrál jsem lépe a lépe," řekl Hewitt, který dal 15 es a udělal jen 12 chyb.

Před pátečním semifinálovým utkáním je Federer favoritem. Ve vzájemné bilanci sice vede nad Hewittem jen 9:7 na zápasy, ale vyhrál posledních sedm zápasů, včetně loňského semifinále ve Wimbledonu a finále na US Open v New Yorku. "Roger je světovou jedničkou, takže to pro mě bude jako finále," řekl Hewitt.

Druhé semifinále: Johansson vs. Roddick

Poprvé v kariéře postoupil do semifinále Wimbledonu švédský tenista Thomas Johansson. Vítěz Australian Open z roku 2002 porazil v dnešním čtvrtfinále Argentince Davida Nalbandina, jenž hrál před třemi lety v All England Clubu finále. Utkání, jež začalo kvůli dešti se čtyřicetiminutovým zpožděním, vyhrál třicetiletý rodák z Linköpingu po setech 7:6 a dvakrát 6:2.

Johansson se v semifinále utká s nasazenou dvojkou turnaje, Američanem Andym Roddickem. Ten k postupu potřeboval plných pět setů, než se mu podařilo zdolat Sébastiena Grosjeana z Francie.

Muži, dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (1-Švýc) - Gonzalez (Chile) 7:5, 6:2, 7:6 (7:2); Hewitt (3-Austr.) - F. Lopez (Šp.) 7:5, 6:4, 7:6 (7:2), T. Johansson (12-Švéd.) - Nalbandian (18-Arg.) 7:6 (7:5), 6:2, 6:2; Roddick (2-USA) - Grosjean (9-Fr.) 3:6, 6:2, 6:1, 3:6, 6:3.

Reklama