Hlavní obsah

Nejúspěšnější deblista Woodbridge končí s tenisem

LONDÝN

Po sedmnácti letech na okruhu ATP se rozhodl ukončit kariéru nejúspěšnější deblista v éře profesionálního tenisu Todd Woodbridge. Čtyřiatřicetiletý Australan ohlásil nečekaný konec ve Wimbledonu, kde letos marně útočil na desáté vítězství. Woodbridge získal během kariéry rekordních 83 turnajových triumfů, 61 z nich a zlato z olympiády v Atlantě 1996 s dlouholetým parťákem Markem Woodfordem.

Foto: ČTK

Todd Woodbridge (vlevo) ukončil kariéru.

Článek

"Rozhodně jsem do Wimbledonu nejel s tím, že ukončím kariéru. Ale vybavilo se mi tu tolik krásných vzpomínek, že se mi zdálo správné skončit právě tady," prohlásil rodák ze Sydney.

K ukončení kariéry přispěl i fakt, že už nesbíral tolik deblových titulů jako dříve. Ve Wimbledonu navíc vypadl s Indem Mahešem Bhúpathím již v druhém kole, malou náplastí je zatím postup do čtvrtfinále smíšené čtyřhry s krajankou Samanthou Stosurovou.

"Semínko pochybností ve mně hlodalo již delší dobu. Vždycky jsem říkal, že skončím, až přestanu vyhrávat, a to se také stalo. Vždyť z letošního roku mám pouze jeden titul," poukázal Woodbridge na poměrně chudou bilanci.

Vedle dvaadvaceti grandslamových titulů pomohl někdejší 19. hráč světa v singlu Austrálii k zisku dvou Davisových pohárů; v této soutěži má bilanci třiceti výher a jedenácti proher. "Že skončím i s Davis Cupem, to mě mrzí nejvíc. Ale nedá se přestat hrát na okruhu a pokračovat jinde. Buď všechno, nebo nic," dodal australský tenista.

Vedle úspěchů v deblu vyhrál Woodbridge i dva turnaje ve dvouhře. Na odměnách si téměř za dvě desetiletí vydělal přes deset miliónů dolarů.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori