Hlavní obsah

Po Wimbledonu zase bída. Zklamaná Kvitová si neumí vysvětlit další fiasko

Cincinnati

Kdo má ještě v paměti skvělé tažení za druhým titulem ve Wimbledonu, asi jen těžko chápe, že o pár týdnů později je pro neporazitelnou šampiónku Petru Kvitovou obrovský problém vyhrát byť jen jeden zápas. I když zase takový šok to pro tenisové fanoušky jistě není, vlastně jde jen o opakování tři roky starého scénáře.

Foto: Al Behrman, ČTK/AP

Petra Kvitová v utkání s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou ve druhém kole turnaje v Cincinnati.

Článek

Jenže v roce 2011 tenistka z Fulneku svým senzačním triumfem v All England Clubu vstoupila do zcela nového světa a následné výpadky na severoamerických betonech se daly připsat tíze očekávání a proměně v ostře sledovanou hvězdu světového tenisu. Další roky zkušeností a herní vyzrálosti nicméně kýženou stabilitu výkonnosti po fenomenálním úspěchu znovu nepřinesly. Tedy prozatím určitě ne.

V Montrealu před týdnem porazila aktuální světová čtyřka Casey Dellacquaovou, ale Jekatěrina Makarovová už byla nad její síly. Nyní v Cincinnati už neuhrála ani set a po výkonu plném chyb a trápení se servisem nestačila na Ukrajinku Elinu Svitolinovou.

Necítila se dobře

„Jsem ze svojí hry velmi zklamaná. Od začátku jsem se necítila moc dobře. I tak jsem se snažila, ale nedopadlo to pro mě dobře. A vůbec nevím proč," nechápala po vyřazení čtyřiadvacetiletá tenistka.

Že jí severoamerické betony sedí ze všeho nejméně, není žádným tajemstvím, ale asi ani skeptici nepředpokládali, že by se jí po triumfu ve Wimbledonu na tomto kontinentu opět tak fatálně nedařilo. Trápení české tenisové hvězdy pochopitelně neuniklo ani pozornosti zahraničním komentátorům.

„V určitém bodě je asi nejlepší přestat věřit, že se tenistka změní a přestane být tím, co dosud byla. Kolika profesionálním hráčům se povedlo uprostřed kariéry vylepšit své nedostatky a vyřešit si své vlastní záhady? Napočítáte je na prstech jedné ruky. Když jsem Petru viděl, jak se nenechala ničím zlomit ve Wimbledonu, ožila ve mně naděje, že si svůj přístup udrží. Byla tak odhodlaná, proč by to mělo být jinde jiné? Ale samozřejmě, že to nakonec je jiné," láme hůl nad českou šampiónkou komentátor serveru tennis.com Peter Bodo.

Zvedne se před US Open?

V této souvislosti připomíná i podobné trápení letošní wimbledonské finalistky Eugenie Bouchardové, která se letos na všech grandslamech dostala minimálně do semifinále, ale nyní na severoamerické tour nevyhrála ani jeden zápas.

Kvitové se při vynucené pauze Číňaky Li Na nabízela šance zaútočit minimálně na druhé místo žebříčku, které je jejím dosavadním maximem, ale momentálně pro ni žebříček zřejmě není prioritou.

Klíčové pro tuto část sezóny je ale pochopitelně až US Open a případný úspěch zde by předchozí nezdary snadno smazal. A česká jednička doufá, že se před závěrečným grandslamem sezóny ještě psychicky i herně zvedne.

„Jsem ráda, že budu hrát ještě v New Havenu, takže mám pořád ještě šanci před US Open odehrát nějaké zápasy," upínala se s nadějí k příštímu turnaji.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články