Hlavní obsah

Federer - Murray 6:3, 7:5Murray zahnal Federera do kouta, legenda přesto míří v Cincinnati za šestým titulem

Cincinnati
Aktualizováno

Pětinásobný vítěz turnaje Roger Federer předvedl v Cincinnati skvělý obrat proti Andymu Murraymu a po výhře 6:3, 7:5 postoupil do semifinále. Ve druhé sadě přitom druhý nasazený Švýcar prohrával už 1:4, ale vrátil soupeři dva brejky a ve dvanáctém gamu sebral britskému tenistovi servis znovu.

Foto: TOM UHLMAN, ČTK/AP

Roger Federer při zápase proti Andymu Murraymu na turnaji v Cincinnati.

Článek

„Ve druhé sadě jsem trochu vypadl z rytmu. Andy hrál výborně od základní čáry, trefoval míčky přesně tak, jak potřeboval, ale vrátil jsem se do zápasu a mám pocit, jako bych mu druhý set ukradl," řekl Federer poté, co si s Murraym v pátek srovnal vzájemnou bilanci na 11:11. „Podělal jsem to, je to škoda," komentoval vývoj skotský tenista.

K tomu, aby se Federer pošesté zapsal mezi šampióny v Cincinnati, má nyní slibně nakročeno. Pokaždé, když na tamním betonu prošel do semifinále, získal i titul. Naposledy v roce 2012. O účast ve finále na čtvrtém turnaji ATP v řadě se dnes utká s Kanaďanem Milosem Raonicem.

V ženské dvouhře na společném přípravném turnaji před US Open udělala další krok k prvnímu titulu ze Cincinnati světová jednička Serena Williamsová. Nad Srbkou Jelenou Jankovičovou vyhrála za necelou hodinu 6:1, 6:3.

„Už mě několikrát porazila, důležité bylo nedělat chyby," řekla domácí favoritka, které titul z tohoto města stále uniká. Přitom během kariéry už vyhrála 61 turnajů na okruhu WTA. V Cincinnati jí scházejí dva kroky, první proti Caroline Wozniacké z Dánska, kterou před týdnem ve čtvrtfinále Montrealu porazila až po obrovské bitvě.

Výsledky tenisového turnaje v Cincinnati:
Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (2-Švýc.) - Murray (8-Brit.) 6:3, 7:5
Semifinálové dvojice:
Ferrer (6-Šp.) - Benneteau (Fr.)
Raonic (5-Kan.) - Federer
Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Šarapovová (5-Rus.) - Halepová (2-Rum.) 3:6, 6:4, 6:4
Ivanovičová (9-Srb.) - Svitolinová (Ukr.) 6:2, 6:3
Semifinálové dvojice:
S. Williamsová (1-USA) - Wozniacká (12-Dán.)
Ivanovičová - Šarapovová
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Kopsová-Jonesová, Spearsová (7-USA) - Pavljučenkovová, Šafářová (Rus./ČR) 5:7, 6:2, 10:7

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články