Hlavní obsah

Williamsová - Ivanovičová 6:4, 6:1Serena Williamsová už má titul i ze Cincinnati. Koukalová dohrála v New Havenu

Cincinnati
Aktualizováno

Na šestý pokus se nejlepší tenistka posledních let Serena Williamsová dočkala titulu z domácího turnaje v Cincinnati. Poslední krok k vytoužené trofeji udělala dvaatřicetiletá Američanka proti Aně Ivanovičové ze Srbska, kterou ve finále porazila jasně 6:4 a 6:1. Mužskou část turnaje ovládl Švýcar Roger Federer, který se radoval ze svého 80. titulu v kariéře. Češka Klára Koukalová vypadla na turnaji v New Havenu hned v prvním kole.

Foto: Al Behrman, ČTK/AP

Vítězka Serena Williamsová a poražená finalistka ze Cincinnati Ana Ivanovičová pózují s trofejemi.

Článek
Fotogalerie

Mladší ze sester Williamsových přidala do své bohaté sbírky už 62. turnajové vítězství, letos páté. Chybí jí tak jediný titul: ze Sydney. Unavenou Ivanovičovou, která v sobotním semifinále svedla bezmála tříhodinovou bitvu s Ruskou Marií Šarapovovou, vyřídila ve finále za hodinu.

Obě tenistky se utkaly už počtvrté v letošním roce a vždy dosud bojovaly tři sety, jenže v Cincinnati bylo brzy rozhodnuto. Po slabším začátku se Williamsová rozjela k tradičnímu představení a ideálně zvládla přípravu na poslední grandslam sezóny US Open.

Federer zdolal Ferrera i pošestnácté v kariéře

V mužské části pavouka dokráčel k titulu Federer. Třiatřicetiletý rodák z Basileje triumfoval na turnaji série Masters už pošesté. Ve finále zdolal Španěla Davida Ferrera 6:3, 1:6 a 6:2.

Sedmnáctinásobný grandslamový šampión ještě s Ferrerem nikdy neprohrál, bilanci ze vzájemných duelů vylepšil na 16:0. V druhé sadě přitom jen s velkými obtížemi odvrátil kanára, v rozhodujícím setu však opět dominoval.

Týden před startem US Open hrál Federer druhé finále během sedmi dnů. Minulou neděli třetí hráč světového žebříčku neúspěšně usiloval o titul v Torontu, kde prohrál s Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou.

Sebevědomí si zvedla i dvojčata Bob a Mike Bryanové, kteří ve čtyřhře ukončili nezvykle dlouhé čekání na titul. V Cincinnati šestatřicetiletí bratři vyhráli společně 99. trofej, na kterou čekali čtyři měsíce a sedm turnajů. Ve finále porazili kanadsko-americký pár Vasek Pospisil, Jack Sock 6:3, 6:2 a oplatili jim porážku z finále letošního Wimbledonu.

Koukalová znovu nezvládla úvodní duel

Dvaatřicetiletá Klára Koukalová podlehla světové čtrnáctce Flavii Pennettaové z Itálie 1:6, 3:6. Prvním kolem Koukalová neprošla ani na minulém turnaji v Cincinnati.

Další česká tenistka Petra Kvitová měla jako druhá nasazená v prvním kole volno, do generálky na US Open vstoupí zápasem s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou. Ta ji v minulém týdnu vyřadila v třísetovém utkání v Montrealu. Kvitová turnaj v New Havenu předloni vyhrála a loni hrála finále.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati v USA (tvrdý povrch):
Muži (dotace 4 017 355 dolarů):
Dvouhra - finále:
Federer (2-Švýc.) - Ferrer (6-Šp.) 6:3, 1:6, 6:2
Čtyřhra - finále:
B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Pospisil, Sock (Kan./USA) 6:3, 6:2
Ženy (dotace 2 567 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
S. Williamsová (1-USA) - Ivanovičová (9-Srb.) 6:4, 6:1
Čtyřhra - finále:
Kopsová-Jonesová, Spearsová (7-USA) - Babosová, Mladenovicová (6-Maď./Fr.) 6:1, 2:0 skreč
Tenisový turnaj žen v New Havenu (tvrdý povrch, dotace 710 000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Pennettaová (6-It.) - Koukalová (ČR) 6:1, 6:3
Riskeová (USA) - Dellacquaová (Austr.) 6:1, 6:4
Giorgiová (It.) - Vandewegheová (USA) 6:3, 6:1
Makarovová (Rus.) - Vinciová (It.) 6:3, 6:3
Tenisový turnaj mužů ve Winston-Salemu v USA (tvrdý povrch, dotace 683 705 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Becker (Něm.) - Carreňo (Šp.) 6:2, 2:6, 6:1
Mahut (Fr.) - Kavčič (Slovin.) 6:3, 6:2
Harrison (USA) - Struff (Něm.) 6:4, 6:2
Klahn - Rubin (oba USA) 6:2, 0:6, 7:6 (7:5)
Haase (Niz.) - Paire (Fr.) 6:4, 2:6, 6:2
Brown (Něm.) - González (Kol.) 6:3, 6:2

Reklama

Související témata: