Hlavní obsah

McEnroe prozradil své favortity na US Open. Berdych mezi nimi ale není

New York

Kdo bude králem posledního tenisového grandslamu sezóny? Předchozí tři vrcholy měly rozdílné vítěze a už teď je jisté, že po triumfu na Roland Garros nepřidá další Rafael Nadal, jenž se z Flushing Meadows kvůli zranění odhlásil. Pro legendárního Johna McEnroea je hlavním favoritem světová jednička Novak Djokovič.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Tomáš Berdych na amerických betonech zatím rozhodně nezáří. Uspěje na US Open?

Článek

A to i přesto, že po vítězství ve Wimbledonu a následném svatebním veselí forma srbského tenisty značně poklesla. Na turnajích v Torontu a Cincinnati vyhrál dohromady jen dva zápasy.

„Novak měl ve Wimbledonu vynikající formu a zdá se mi, že teď čeká hlavně na US Open. Podle mě nehraje moc roli, jaké výsledky měl během léta. Pro mě zůstává hlavním favoritem," prozradil.

Ve velké herní a výsledkové pohodě se naopak přes léto prezentoval Roger Federer, jenž naposledy ovládl turnaj v Cincinnati. „Ano, Roger vypadá skvěle, přes léto byl z těch špičkových hráčů nejlepší," připustil McEnroe.

Nicméně z jeho slov je patrné, že mírně favorizuje právě Djokoviče. Neznámou pro něj zůstává Brit Andy Murray, jenž po skvělých dvou sezónách, v nichž dobyl tituly na US Open a ve Wimbledonu, tápe.

Murray by se měl vzchopit

Po rozchodu s koučem Ivanem Lendlem a operaci zad to zkrátka stále není ono. Zda dokáže jeho trenérka Amelie Mauresmová svého svěřence opět vytáhnout na výsluní, jako se to povedlo Lendlovi, se teprve uvidí.

„Zdá se, že Andy už zdravotní problémy překonal, což ale takhle zvnějšku lze s jistotou těžko říct. Vracet se zpět je pro něj velmi obtížené a pochopitelně si to i vybírá svoji daň na sebevědomí. Navíc prošel velkou změnou, protože s Ivanem jim to fungovalo velice dobře," myslí si sedminásobný grandslamový vítěz.

„Jak se bude vyvíjet spolupráce s novou trenérkou, je zatím těžké soudit. Zároveň je ale jasné, že na US Open už má pomalu nejvyšší čas, aby se vzchopil," pokračoval McEnroe.

Ještě hůře se však přes léto vedlo české jedničce Tomáši Berdychovi, jenž předloni vypadl v semifinále US Open právě s Murraym. Ze tří turnajů na amerických betonech v létě vyhrál jen dva zápasy a klesl na sedmou příčku žebříčku.

McEnroe i proto má jiné adepty, kteří by se mohli vklínit ve Flushing Meadows mezi absolutní elitu.

„Bude zde několik kluků, kteří budou chtít prorazit a zapsat se do knih rekordů, a to především (Grigor) Dimitrov a (Milos) Raonic. Hlavním favoritem je ale pochopitelně Djokovič," dodal někdejší slavný americký tenista.

Kdo vyhraje letošní tenisové US Open?
Novak Djokovič
24 %
Roger Federer
47,4 %
Stanislas Wawrinka
2,2 %
Andy Murray
1,4 %
Milos Raonic
2,1 %
Tomáš Berdych
17,5 %
Někdo jiný
5,4 %
Celkem hlasovalo 4534 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články