Hlavní obsah

Murray jako raněné zvíře. Pajdajícího Brita málem vyřadily z US Open křeče

New York

Jeden z širšího okruhu favoritů tenisového US Open Andy Murray si postup do druhého kola doslova protrpěl. Už ve třetí sadě duelu proti Nizozemci Robinovi Haasemu zaskočily britského hráče křeče, s nimiž bojoval až do konce zápasu, který nakonec vyhrál 6:3, 7:6, 1:6 a 7:5.

Foto: Kathy Willens, ČTK/AP

Britský tenista Andy Murray během úvodního kola US Open proti Robinovi Haasemu.

Článek

„Pajdal a ploužil se jako raněné zvíře," popsal stav loňského wimbledonského šampióna britský list Daily Mail. „Byl jsem překvapen, jak rychle to přišlo. Začaly mě chytat křeče na začátku třetí sady. Dalo se mi to do celého těla, což značilo, že jsem udělal něco špatně s jídlem a pitím," vysvětloval britský tenista po utkání.

„Musím zjistit, co se stalo. Tvrdě jsem trénoval. Nemyslím si, že jsem byl dehydrován, protože když jsem šel z kurtu, musel jsem hned na toaletu," pokračoval předloňský šampión US Open, který však zatím v této sezóně spíše tápe.

Příštím soupeřem svěřence trenérky Amelie Mauresmové bude přemožitel Radka Štěpánka, Němec Matthias Bachinger. Murray tak má po patáliích v prvním kole 72 hodin na odpočinek.

Pro Murrayho ale nejsou zdravotní komplikace během zápasu ničím zas tak novým, v minulosti se s nimi potýkal mnohokrát. Ale to bylo spíše v pětisetových maratónech.

„Není to tak, že bych se cítil nejhůř, co jsem kdy zažil. Ale už po hodině a půl hry jsem se takhle špatně ještě nikdy necítil. Bylo to pro mě hodně těžké, ale i pro Robina," připomněl aktuálně devátý hráč světa.

Reklama

Související témata: