Hlavní obsah

Federer i Wawrinka budou hrát semifinále Davisova poháru

Ženeva

Světová trojka Roger Federer a čtyřka Stanislas Wawrinka jsou podle očekávání v nominaci Švýcarska na semifinále Davisova poháru. Švýcarští tenisté budou hostit Itálii v Ženevě na rychlém povrchu. Zápas se hraje 12. až 14. září a vítěz se ve finále střetne buď s českými obhájci titulu, nebo s Francií.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Švýcarský tenista Roger Federer

Článek

Švýcarsko nikdy Davis Cup nevyhrálo a slavná "salátová" mísa" je jednou z mála trofejí, kterou Federer nemá ve své sbírce. I proto se letos po výhře Wawrinky na Australian Open rozhodl, že bude reprezentovat celý rok.

Federera s Wawrinkou v sestavě doplňují Marco Chiudinelli (167. v žebříčku ATP) a Michael Lammer (454.). Italové sestavu ještě neoznámili, ale nejspíše v ní budou Fabio Fognini (17.), Andreas Seppi (49.), Paolo Lorenzi (78.) a Simone Bolelli (85.).

"Nebude to procházka parkem, ale těžký boj. Budeme potřebovat velkou podporu fanoušků," řekl švýcarský kapitán Severin Lüthi při oznámení nominace.

Nejblíže vítězství v Davisově poháru bylo Švýcarsko v roce 1992. Marc Rosset a Jakob Hlasek tehdy prohráli ve finále s hvězdnou americkou sestavou Andre Agassi, Pete Sampras, Jim Courier a John McEnroe 1:3.

Český kapitán Jaroslav Navrátil zveřejní nominaci na duel s Francií, který se uskuteční na antuce v areálu Rolanda Garrose, v úterý 2. září. Očekává se, že v ní budou strůjci titulů z let 2012 a 2013 Tomáš Berdych a Radek Štěpánek.

Reklama

Související témata: