Hlavní obsah

Kvitová - Cetkovská 6:4, 6:2Kvitová na US Open s Cetkovskou nezaváhala. Plíšková se postarala o senzaci

Aktualizováno

Wimbledonská vítězka Petra Kvitová si zahraje na US Open třetí kolo. Třetí nasazená hráčka zdolala v New Yorku krajanku Petru Cetkovskou 6:4, 6:2 a letošní úspěšnou sérii proti českým tenistkám protáhla na devět utkání. O prvotřídní překvapení se postarala Karolína Plíšková, jež ve 2. kole vyřadila za 80 minut bývalou světovou jedničku a osmou nasazenou Anu Ivanovičovou ze Srbska po setech 7:5 a 6:4. Ve 3. kole je poprvé také Barbora Záhlavová-Strýcová, která otočila zápas s Rumunkou Monicou Niculescuovou a nakonec zvítězila 4:6, 6:4 a 6:2.

Foto: Adam Hunger, Reuters

Petra Kvitová v utkání 2. kola grandslamového US Open v New Yorku.

Článek
Fotogalerie

Čtyřiadvacetiletá Kvitová mohla Cetkovskou, která se snažila favoritku trápit bekhendovými čopy, porazit rychle. V prvním setu už vedla 4:1 a měla dva brejkboly, ale nechala soupeřku srovnat na 4:4. Pak Kvitová získala pět her v řadě a zápas rozhodla.

"Cítím se velice dobře, zatím jsem neztratila set a těším se na další zápas," řekla Kvitová na kurtu. Příští soupeřkou vítězky turnaje v New Havenu před US Open bude Srbka Aleksandra Kruničová, s kterou se dosud utkala pouze před třemi lety na antukovém turnaji nižší kategorie v Praze a vyhrála.

Plíšková vůbec poprvé v kariéře postoupila na grandslamu do třetího kola. V boji o osmifinále jí bude soupeřkou devětadvacátá nasazená Casey Dellacquaová z Austrálie, kterou Češka v jediném vzájemném utkání loni porazila v Kuala Lumpuru, kde získala titul.

Plíšková se v premiérovém utkání s Ivanovičovou na okruhu opírala o dobrý servis, díky němuž je druhá v počtu es v této sezóně za světovou jedničkou Serenou Williamsovou z USA, a nebezpečný tvrdý forhend. Celkem pětkrát prorazila Srbce podání a  zápas při druhém mečbolu ukončila.

"Ona je skvělá hráčka a mám za sebou určitě nejlepší zápas letošního roku," řekla Karolína Plíšková v rozhovoru na kurtu. "Neměla jsem přesnou strategii, jen jsem se soustředila na sebe, na svůj tenis a snažila se to užít, což se mi povedlo."

Záhlavová-Strýcová navazuje na letošní Wimbledon, kde prohrála až ve čtvrtfinále s pozdější vítězkou Kvitovou. Na US Open v minulých letech vypadla šestkrát v 1. kole a jednou ve druhém.

Třicátá nasazená Záhlavová-Strýcová může hrát ve 4. kole s Kanaďankou Eugenií Bouchardovou, nebo s další Rumunkou Soranou Cirsteaovou.

Tenisový grandslamový turnaj US Open (tvrdý povrch, dotace 38,251 miliónu dolarů):
Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (3-ČR) - Cetkovská (ČR) 6:4, 6:2
Karolína Plíšková (ČR) - Ivanovičová (8-Srb.) 7:5, 6:4
Záhlavová-Strýcová (30-ČR) - Niculescuová (Rum.) 4:6, 6:4, 6:2,
Čtyřhra - 1. kolo:
Hradecká, Krajiceková (11-ČR/Niz.) - Smitková, Vogtová (ČR/Licht.) 6:4, 7:6 (7:4)
Hlaváčková, Čeng Ťie (8-ČR/Čína) - Bertensová, Peerová (Niz./Izr.) 6:0, 6:1.
Jankovičová, Koukalová (Srb./ČR) - Aojamaová, Naraová (Jap.) 6:2, 6:1.
Muži:
Čtyřhra - 1. kolo:
Draganja, Mergea (Chorv./Rum.) - Čermák, Levinský (ČR) 2:6, 6:4, 6:0.
Další čtvrteční výsledky US Open zde.

Reklama

Související témata: