Hlavní obsah

Plíšková vyřídila na US Open bývalou světovou jedničku. Byl to můj nejlepší zápas, libovala si Češka

Loni ovládla turnaj WTA v Kuala Lumpuru, letos zase poprvé v kariéře postoupila do třetího kola na grandslamovém turnaji. Dvaadvacetiletá Karolína Plíšková na sebe poutá v tenisovém světě stále větší a větší pozornost. Její formu a kvalitu na vlastní kůži pocítila světová devítka Ana Ivanovičová ze Srbska, která ve čtvrtek za hodinu a 22 minut podlehla české hráčce ve druhém kole US Open 5:7 a 4:6.

Foto: Adam Hunger, Reuters

Radost Karolíny Plíškové po vítězství nad Anou Ivanovičovou.

Článek

Plíšková byla na grandslamu ve dvouhře dosud nejdále ve druhém kole. A podle papírových předpokladů se jí třetí kolo nemělo týkat ani ve Flushing Meadows. Ivanovičová byla v utkání jasnou favoritkou, jenže nečekaně narazila!

Rodačka z Loun se v celém zápase mohla spolehnout na svou silnou zbraň - kvalitní podání. Servis jí funguje celou sezónu, vždyť v počtu es figuruje v pořadí hned za světovou jedničkou Serenou Williamsovou. Ve čtvrtek nasázela sedm es, navíc srbskou soupeřku drtila tvrdým forhendem.

"Nešla jsem do utkání s nějakou zvláštní strategií. Jen jsem chtěla hrát svou hru," uvedla na oficiálních stránkách turnaje Plíšková, která si podruhé v kariéře připsala skalp hráčky z top ten. Poprvé se tak stalo v květnu, kdy ve čtvrtfinále antukového turnaje v Norimberku zdolala Němku Angelique Kerberovou.

Srbka nenašla rytmus

Plíškovou nezradil v zápase servis, což považovala za jeden z hlavních faktorů úspěchu. "Dobře jsem podávala. Snažila jsem se hrát agresivně, protože jsem věděla, že když nebudu dostatečně agresivní, bude mít soupeřka více vítězných míčů než já. Ana je skvělá tenistka, hrála dobře, ale udělala pár chyb, které podle mě asi rozhodly."

Ivanovičová byla po zápase smutná. S tak rychlým koncem na letošním US Open rozhodně nepočítala. "Snažila jsem se najít rytmus a dělala spoustu nevynucených chyb, posteskla si půvabná Srbka. "Rytmus jsem nenašla. Můj forhend navíc vůbec nefungoval," dodala zklamaně.

Plíšková se nyní chystá na boj o osmifinále. Ve třetím kole bude její soupeřkou Australanka Casey Dellacquaová.

Postoupí Karolína Plíšková přes Australanku Casey Dellacquovou do 4. kola US Open?
Ano
88,6 %
Ne
11,4 %
Celkem hlasovalo 5307 čtenářů.

Reklama

Související témata: